DF’erne taler om muslimer – ikke reformer

265720_16_9_large_942.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
14. sep 2013 KL.18:58
Formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Anders Vistisen, havde et budskab, han gerne ville dele med de delegerede på DF’s årsmøde i Herning: befolkningstilvækst er den ”største menneskeskabte udfordring, som verden kommer til at stå over for i de kommende hundrede år.”

Befolkningstilvækst i den muslimske verden forstås, for modsat de asiatiske lande ”hvor den eksplosive befolkningsudvikling allerede nu er ved at aftale, så fortsætter de muslimsk dominerede lande for fuld styrke.”

For at understrege sin pointe hældte han brune nødder i en gennemsigtig affaldssæk i takt med befolkningstilvæksten. Nødderne støvede en del, men som Vistisen beklagende kunne tilføje fra scenen i Herning Kongrescenter: ”de bor jo også i en ørken”.

Anders Vistisen havde ikke nogen endelig løsning på problemet ud over dette: når lande som Egypten kan brødføde den stærkt voksende befolkning, så skyldes det blandt andet, at den danske udviklingsbistand er med til at holde prisen på fladbrød kunstigt nede på 5 øre stykket.

”Det betyder med andre ord, at det er os her i vesten, der har gjort befolkningseksplosionen i Egypten mulig,” konkluderede Vistisen, der krævede at Danmark skærer sin direkte udviklingsbistand ned til et rundt nul.

De 900 delegerede kvitterede med stående applaus.

Kritik af erhvervslivet

Selv om den unge Vistisen var den eneste, der havde taget rekvisitter med på scenen, så stod han ikke alene med sit emne. Debatten på Dansk Folkepartis årsmøde har først og fremmest handlet om muslimer. Og når erhvervslivet er blevet nævnt har det flere gange været i form af kritik.

Som én delegeret der anklagede Mærsk for at tillade voldtægt af sine ansatte i Qatar for ikke at lægge sig ud med styret. Eller en anden der beskyldte fjerkræproducenten Danpo og erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer for at underlægge sig islamisk Sharia-lov ved at acceptere halalslagtning.

Årsmødet understreger, at Dansk Folkepartis dna er og bliver bygget op omkring udlændingepolitikken og værdidebatten. Og det udgør ikke alene en udfordring for Socialdemokraterne, der med ”frikadelledebatten” forsøger at genvinde tabt terræn til et DF, der nu ligger stabilt omkring de 17-18 pct. i målingerne. Samme størrelse som statsministerens parti.

Det selvsikre DF er også en udfordring for Venstre. I forbindelse med VK-regeringens sidste finanslov, hvor DF fik gennemtrumfet endnu en stramning af pointsystemet for udlændinge, og det blev bredt fortolket som en medvirkende årsag til, at moderate borgerlige kvittede blå blok ved valget i 2011.
Indtil videre er der mellem Venstre og Dansk Folkeparti den analyse, at blå blok samlet set profiterer fra, at de to partier kører deres eget løb uden at skele til, at deres budskaber konflikter indbyrdes.

Men for hver dag valget rykker tættere på vil presset for, at oppositionen præsenterer fælles løsninger kun stige. Og her kommer Lars Løkke Rasmussen ikke uden om at forholde sig til, præcis hvor langt han er villig til at imødekomme sit kommende parlamentariske grundlag.

Med sit nylige finanslovforslag, har Venstre løftet lidt af sløret ved at foreslå at skære 2,5 mia. i udviklingsbistanden. Eller 50 mia. egyptiske fladbrød.