Det skal du holde øje med mandag

null

304808_16_9_large_310.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
01. jun 2015 KL.16:03
Åbningen på ugen bliver en dag i nøgletallenes tegn, mens der også er massivt fokus på biotek.

Mandagen er således fuldstændig tørlagt for regnskaber, men til gengæld byder en stribe lande verden over ind med tal for stemningen i økonomien.

Fra Danmark kommer maj-tal for PMI, som måler temperaturen i økonomien ved at spørge indkøbschefer. Derudover kommer der tal for industriens salg af varer i første kvartal.

På tværs af Europa er der tal for PMI i industrien i maj, det gælder både i eurozonen, Tyskland, Italien og Frankrig. Tyskerne kommer også med forløbige tal for inflationen i maj, mens vores svenske naboer præsenterer apriltal for detailsalget.

Udenfor kontinentet byder amerikanerne ind med apriltal for anlægsinvesteringer, personligt forbrug, personlig indkomst og ISM for industrien - der betegner indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien.

Mod øst Kina byder også ind med majtal for PMI i industri og service.

Amerikansk kræftkonference

Henover weekenden og i begyndelsen af denne uge løber den årlige Asco-konference af stablen i Chicago. På American Society of Clincal Oncology's årlige møde fremlægger verdens førende virksomheder indenfor kræftmedicin sine resultater og visioner. Bl.a. er danske Genmab og Bavarian Nordic repræsenteret i Chicago.

Mærsk og biotek i fokus

På Børsen.Play er Mærsk på menuen. Fra morgenstunden kan du se interview med topchef Nils Smedegaard Andersen, som fortæller, hvordan han vil gøre aktien mere attraktiv for investorerne.

Derudover dækker Børsen.Play kræftkonferencen i Chicago intensivt. Både investorer og virksomheder vil i løbet af i dag komme med deres syn på weekendens begivenheder. Du kan bl.a. fra kl. 9:35 se et interview med privatinvestor og biotek-ekspert Helge Larsen. I lørdags fremlagde Genmab de første betragtninger fra et fase 2-studie af nøgleproduktet Daratumumab. Helge Larsen fortæller, hvad det betyder for aktiekursen og investeringsvilligheden.