De Konservative lover nye skattelettelser

Politik
Eksklusivt for kunder
15. dec 2010 KL. 6:47
Verdens højeste skatter skal barberes længere ned, og det skal ske allerede i næste valgperiode, selv om VKO's skattereform fra sidste år først er helt indfaset i 2019. Det siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i et interview med dagbladet Børsen.

"Vores ambition er, at vi i næste valgperiode får sænket skatterne yderligere. Vi skal have marginalskatten på lønindkomst ned. Der er ingen gratis frokost, og det skal finansieres, men jeg vil godt love, at vi vil levere en fjerde skattelettelse i næste regeringsperiode, som vi også har gjort det i de tre sidste perioder, vi har siddet i regering. Det har høj prioritet for os," siger Brian Mikkelsen.

Skattereformen sænker den øverste marginalskat fra omkring 63 til 56 pct. Men ifølge Brian Mikkelsen er der brug for endnu et hop af samme kaliber, så ingen betaler mere end 50 pct. af den sidst tjente krone i fremtiden. Det vil give et kraftigt skub til væksten, der ifølge OECD's fremskrivninger lige nu står til at blive en af de absolut laveste i verden i de næste 15 år.Den konservative toppolitiker vil også have sænket selskabsskatten, gerne i foråret, så der kan komme mere gang i virksomhedernes investeringer.

"Jeg erkender, at det er en vigtig parameter for virksomhedernes investeringer, så det er min intention som konservativ, at vi får sænket selskabsskatten. Men det er klart, at det skal jeg have overbevist mine venner i Venstre og Dansk Folkeparti om," siger Brian Mikkelsen.

Læs hele artiklen i Den Elektroniske Avis