Coronavirus får Singapore til at nedjustere forventninger til økonomien

396182_16_9_large_606.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
17. feb 2020 KL.12:52

Mandag nedjusterer Singapore forventningerne til udviklingen i landets bnp for 2020, skriver CNBC.

Det lille, sydøstasiatiske land er ramt af et af de højeste antal smittede af coronavirus uden for Kinas grænser.

Landets Handels- og Industriministerium har sat forventningerne til væksten i bnp på mellem -0,5 og 1,5 pct. Tidligere var forventingen en vækst på mellem 0,5 og 2,5 pct. 

"Den tidligere prognose var sat ud fra en forbedring i den globale vækst sammen med en bedring i cyklussen for elektroniske produkter i 2020. Siden har udbruddet af coronavirus påvirket Kina, Singapore og mange lande verden over," udtaler ministeriet i en meddelelse, skriver CNBC.

Ministeriet har fremlagt tre punkter for, hvordan virusset kan have indflydelse på Singapores økonomi.
Sektorer fokuseret mod handel med andre lande vil blive ramt af svagere vækst. Kina er et af Singapores største eksportmarkeder. Især produktfremstilling og engrossalg vil blive påvirket af lavere udenrigshandel.

Turisme og transport er, ifølge Singapores Handels- og Industriministerium, blevet slemt påvirket af et stort fald i turister, især kinesiske. 

Forbruget inden for landets grænser vil sandsynligvis falde, når befolkningen skruer ned for aktiviteter som eksempelvis shopping og restaurantbesøg, mener ministeriet.

Østatens premierminister, Lee Hsien Loong, sagde fredag, at de økonomiske konsekvenser fra coronavirusset allerede har overgået påvirkningen fra udbruddet af sars i 2003. Han påpegede også, at der er en reel risiko for, at Singapore kan gå ind i en recession som et resultat af coronavirussets udbrud. 

I 2019 voksede Singapores økonomi med 0,7 pct., hvilket er den laveste vækst siden 2009. 

Ifølge South China Morning Post er der mandag kl. 10.45 registreret 75 tilfælde af coronavirus i Singapore. Ingen af dem har haft dødelig udgang.