CEO-fakta: Lars Seier Christensen

Politik
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:11

Lars Seier Christensen, adm. direktør i Saxo Bank - og stifter samt hovedaktionær.

Alder: 45 år.

Baggrund: Klassisk-sproglig student, ejer af en restaurant på den spanske sydkyst og børsmægler hos bl.a. Gerald Metals.

Privat: Gift med Yvonne og far til fem døtre.

Fakta om Saxo Bank:

Lars Seier Christensen og Kim Fournais stiftede i 1992 fondsmæglerselskabet Midas, der senere blev til online-banken Saxo Bank. I 2001 fik den status som en som officiel europæisk bank.

I dag ejer Lars Seier Christensen og Kim Fournais 62 pct. af aktieposten i Saxo Bank, der nu har en værdi på op mod 13 mia. kr. I 2005 solgte stifterne 25 pct. af Saxo Bank til kapitalfonden General Atlantic for 729 mio. kr.

Saxo Bank har hovedsæde i København og afdelinger i London, Geneve, Zürich, Singapore og Marbella. Banken har også repræsentationslokaler i Beijing og en IT-udviklingsafdeling i St. Petersborg.

Banken betjener kunder i 180 lande og har i øjeblikket mere end 1300 ansatte med 72 forskellige nationaliteter. Tusinder af online-investorer bruger Saxo Bank til online handel af aktier, investeringsforeninger, valuta, obligationer m.m.

I midten af 1990’erne blev Saxo Bank-ejerne kendt som »sidegadevekselerere« i et tv-program med journalisten Jens Olaf Jersild og blev af forretningsmanden Karsten Ree beskyldt for at være grunden til, at han havde tabt ca. 800.000 kr. på investeringer hos Midas – det senere Saxo Bank.

Kim Fournais og Lars Seier Christensen fik med stjerneadvokaten John Korsø Jensen i folden overbevist myndighederne om, at der ikke var sket juridiske ulovligheder.

De to bankejere har gennem karrieren ikke lagt skjul på deres politiske ståsted. De er meget liberale, hvilket genoptrykningen af 10.000 eksemplarer af den ultraliberale amerikanske forfatter Ayn Rands bog "Atlas Shrugged" beviste. Bogen blev sendt til politikere, erhvervsfolk, journalister og bankens kunder.

Saxo Bank har i dag forbindelse til både partiet Liberal Alliance cykelholdet CSC Saxo Bank, den liberale netavis "180grader" og forfatter og redaktør Ole Birk Olesen, den liberale tænketank Cepos og dets universitet, der underviser i frimarkedstænkning.