Carsten Berger: Absurd dom i Bella Center-sag

Politik
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:12
Flere års kamp mellem storinvestoren Carsten Berger og aktørerne bag Bella Center i København fik et foreløbigt punktum i Sø- og Handelsretten i dag. Overmagten løb med sejren.

Klokken 10 i formiddags kom sagen for retten og endte med at falde til forsvarerens side.

Gennem sit firma Rudersdal har Carsten Berger sagsøgt Bella Center A/S og den daværende bestyrelse for at lade selskabet afholde sagsomkostninger på 11,5 mio. kroner for en bestemt skare af aktionærer.

Berger har kæmpet for at få de penge retur fra de tidligere aktionærer, der tæller for eksempel mastodonter som Nationalbanken og Finansministeriet.

"Jeg er dybt forundret over dommen og selvsagt meget uenig. Afgørelsen siger, at det er OK at lade et selskab betale for enkeltaktionærers salg af aktionærernes aktiepost. Det er jo helt absurd," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Hvad gør du så nu?

"Afgørelsen er forkert, men nu vil jeg diskutere afgørelsen med mine rådgivere, før jeg beslutter noget. Men jeg vil ikke afvise nogen beslutning endnu," konstaterer storinvestoren.

Carsten Berger siger, at sagen er blevet diskuteret i meget lang tid og henviser til sagsforløbets tre et halvt år.

"Fra modpartens side har man gjort alt for at forsinke processen, og nu har de så fået deres vilje med afgørelsen," lyder det fra Carsten Berger.

Sagen mod Bella Center udspringer af bestyrelsens salg af ca. halvdelen af aktierne i Bella Center tilbage i 2005.

Ud over sit engagement i Bella Center hsr Carsten Berger betydelige aktieposter i blandt andet Mols-Linien og Nunaminerals.