C20-selskaber har i gennemsnit 17 medarbejdere ansat på forskerordning

393528_16_9_large_977.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
30. dec 2019 KL.15:46
341.

Det er antallet af ledere i Danmarks 20 største børsnoterede virksomheder, der er ansat på den såkaldte forskerordning, som udløser særlige skattefordele.

I gennemsnit er det altså ansat omkring 17 ledere pr. virksomhed.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af en optælling, Skatteministeriet har foretaget for skatteminister Morten Bødskov efter ønske fra Enhedslistens Rune Lund.

Ønsket skete i kølvandet på, at Ekstra Bladet for en måneds tid siden kunne berette, at fire Danske Bank-direktører, adm. direktør Chris Vogelzang, compliance-direktør Phillippe Vollot, chef for group risk management Carsten Rasch Egeriis og chef for corporate & institutions Jakob Groot, er ansat på forskerordningen, og dermed ikke betaler topskat.

Rune Lund har flere gange udtalt, at han mener, forskerordningen til udlændinge er unfair.

Opfylder man en række betingelser, blandt andet at man er en udenlandsk forsker eller nøgleperson i en dansk virksomhed og bliver aflønnet med minimum 68.100 kr. pr. måned, kan man nemlig nøjes med at betale 32,84 pct. i skat.

Også Kathrine Olldag fra Radikale Venstre, der blandt andet sidder i partiets Skatteudvalg, blev harm, da Ekstra Bladet kunne fortælle om de fire direktører på den særlige ordning i Danske Bank.

"Jeg tror roligt, jeg kan sige på mit partis vegne, at det ikke har været intentionen, at i en tid hvor vi i forvejen diskuterer ekstreme lønninger til finansbranchens direktører generelt, at de så også skal belønnes med en så lav skattesats, fordi de er på forskerordningen," sagde Kathrine Olldag til Børsen.

Fem minutter senere trak hun dog i land.

"Sofie (Carsten Nielsen, politisk ordfører for De Radikale, red.) har lidt bedt mig om at trække i land. Så det må jeg jo gøre," lød det fra Kathrine Olldag.