Boris Johnson overtager som premierminister: "Vi vil indgå en ny aftale, en bedre aftale"

384985_16_9_large_173.jpg
Politik
Eksklusivt for kunder
24. jul 2019 KL.17:19

Opdateret 17.08 - Boris Johnson, den konservative tidligere borgmester i London og tidligere udenrigsminister, har nu officielt overtaget posten som britisk premierminister og erstattet Theresa May.

Overdragelsen er sket, efter Johnson onsdag eftermiddag har været i audiens ved dronning Elizabeth.

Buckingham Palace har udsendt et foto af mødet mellem dronningen og hendes nye premierminister til britiske medier. 

"Efter tre års ubegrundet tvivl på os selv, er det på tide at skifte rytme - og blotlægge vores naturlig og historiske rolle som et initiativrigt, udadseende og virkelig globalt Storbritannien, der har et generøst temperament og er engageret i verden," siger Boris Johnson i en tale foran Downing Street 10.

"Vi vil forlade EU den 31. oktober - uden hvis'er eller men'er. Og vi vil indgå en ny aftale, en bedre aftale," siger han.

Forud for overdragelsen af premierministerposten har fire ministre - minister for kabinetskontoret David Lidington, finansminister Philip Hammond, justitsminister David Gauke og udviklingsminister Rory Stewart - trukket sig i protest mod Johnson.

Johnson ventes onsdag aften at gennemføre en større regeringsrokade for at sætte sit eget ministerhold, der over de kommende 99 dage frem til brexit-deadlinen 31. oktober vil forsøge at genforhandle udtrædelsesaftalen med EU.