Banker skifter gebyrkurs

Politik
Eksklusivt for kunder
30. sep 2011 KL. 7:40
Danskere med kreditkort som Mastercard, Diners, Eurocard og American Express kan ånde lettet op, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I månedsvis har de styret mod en gigantisk gebyrregning for at svinge kreditkortet. Men ud af det blå har bankerne sadlet om, og med et trylleslag slipper kreditkort-ejere for en regning på 240 mio. kr.

Udløst af krav fra EU-kommissionen er det bankejede Nets fra den 1. oktober tvunget til at ensrette reglerne for danske og udenlandske brugere af debet- og kreditkort.

Hidtil har meldingen fra Nets, tidligere PBS, været, at de nye regler vil puste kraftigt til gebyret for brug af danske kreditkort. Med meldingen fra Nets om en ensretning af gebyrerne var der lagt op til, at danske kreditkort stod over for et gebyr på 2,0-2,25 pct.Men så galt går det ikke. Nets har nemlig taget gebyrforhøjelsen af bordet.

"Vi har ingen aktuelle planer om prisændringer. Det vil sige, at priserne også efter den 1. oktober vil være max. 0,75 pct. på dansk udstedte kreditkort og max. 3,75 pct. på udenlandsk udstedte kreditkort", lyder meldingen nu fra Nets kortselskab Teller.