Måling: V udfordrer S som det største parti trods uro
Trods intern uro i Venstre, kan formand for partiet, Lars Løkke Rasmussen, glæde sig over, at Venstre ifølge en Voxmeter-undersøgelse har godt fat i vælgerne.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Politik Af
Ugen har været præget af markante interne uenigheder i partiet Venstre, ikke mindst om hvordan partiet skal positionere sig frem mod næste folketingsvalg.

Balladen ser dog ikke ud til at have fået vælgerne til at flygte fra det største oppositionsparti.

I den seneste måling, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzau, står Venstre til at få 25,4 procent af stemmerne og 47 mandater.

Det er 2 procentpoint mere, end partiet fik ved folketingsvalget 5. juni, hvor Venstre fik 43 mandater, en fremgang på ni mandater i forhold til 2015-valget.

Fredag måtte næstformand Kristian Jensen på partiets sommergruppemøde beklage, at han havde sagt, at Venstre ikke skal afsøge muligheden for et SV-samarbejde.

Netop det havde formand Lars Løkke Rasmussen først kaldt "et rigtigt forslag", og dagen før valget 5. juni gjorde Løkke en SV-regering til sin førsteprioritet.

Allerede mandag i denne uge var der interne gnidninger i Venstre, da tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg måtte se sig forbigået til posten som gruppenæstformand.

Målingen fra Voxmeter er foretaget fra mandag til og med lørdag og er baseret på telefoninterview med 1006 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Regeringspartiet Socialdemokratiet er ifølge målingen fortsat det største parti med 25,7 procent af stemmerne, hvilket udløser 48 mandater.

Det er det samme mandattal som ved valget i juni, hvor S fik 25,9 procent af stemmerne.

Det hører med til historien, at der for både Socialdemokratiets og Venstres vedkommende er en statistisk usikkerhed på 2,7 procentpoint i både op- og nedadgående retning.

Målingen byder på en gevaldig nedtur for Nye Borgerlige, der ved valget blev det eneste nye parti i Folketinget med 2,4 procent af stemmerne og 4 mandater.

Partiet, der har Pernille Vermund som formand, står i den netop offentliggjorte måling blot til at få 0,8 procent af stemmerne.

Her er den statistiske usikkerhed på 0,6 procentpoint.

Liberal Alliance, der fik et katastrofevalg og mistede ni mandater, ligger lige omkring spærregrænsen på 2 procent, eftersom partiet får 1,9 procent af stemmerne i Voxmeter-målingen.

Den statistiske usikkerhed på 0,8 procentpoint gør dog, at partiet reelt kan være over spærregrænsen.

Liberal Alliance var regeringsparti før valget, men måtte efterfølgende skifte leder fra Anders Samuelsen til Alex Vanopslagh, eftersom førstnævnte ikke blev valgt.

Partiet er gået i gang med en større genopbygning og vil fremover markedsføre sig som et mere rendyrket liberalt parti, end det var tilfældet i de cirka to et halvt år, hvor Liberal Alliance sad i regering.

/ritzau/

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBrinkmann: "Vær kun leder for det halve menneske"

Annonce for
Børsen Executive Club

Forsiden lige nu


Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån

UBS: Tror ikke de store banker følger Jyske Banks negative linje

Analytiker: Thomas Cook-konkurs vil give dønninger i Europa

Helle Ib: Læg mærke til fire ting ved Venstres nye ledelse

Her er McLarens opfattelse af en hverdagsbil