Det Hvide Hus åbner for genoptagelse af handel med Huawei
Foto: Rodrigo Garrido/Ritzau Scanpix
Politik Af
USA's finansminister, Steven Mnuchin, og Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver Larry Kudlow har ifølge Bloomberg News inviteret en række store teknologiselskaber på besøg for at tale en mulig genoptagelse af handel med kinesiske Huawei.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Ifølge kilderne skal de to topfolk fra Trump-regeringen mødes med repræsentanter fra en stribe store amerikanske teknologiselskaber mandag.

Blandt andet Intel og Qualcomm er inviteret til mødet, skriver Bloomberg News, der mener at vide, at mødet skal ses som en klart signal fra USA's præsident, Donald Trump, om, at han tager sit løfte fra sidste måneds G20-møde seriøst.

Her aftalte Trump og Kinas præsident, Xi Jinping, en våbenhvile i handelskrigen, og som en del af aftalen skulle Kina igen købe flere landbrugsprodukter fra USA, mens Donald Trump lovede at løsne op for grebet mod Huawei, som har været underlagt karantæne hos de amerikanske selskaber på præsidentens ordre.

Det har betydet, at halvlederproducenter som Intel og Qualcomm ikke har måttet sælge deres produkter til den kinesiske telekæmpe.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål