Det Hvide Hus åbner for genoptagelse af handel med Huawei
Foto: Rodrigo Garrido/Ritzau Scanpix
Politik Af
USA's finansminister, Steven Mnuchin, og Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver Larry Kudlow har ifølge Bloomberg News inviteret en række store teknologiselskaber på besøg for at tale en mulig genoptagelse af handel med kinesiske Huawei.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Ifølge kilderne skal de to topfolk fra Trump-regeringen mødes med repræsentanter fra en stribe store amerikanske teknologiselskaber mandag.

Blandt andet Intel og Qualcomm er inviteret til mødet, skriver Bloomberg News, der mener at vide, at mødet skal ses som en klart signal fra USA's præsident, Donald Trump, om, at han tager sit løfte fra sidste måneds G20-møde seriøst.

Her aftalte Trump og Kinas præsident, Xi Jinping, en våbenhvile i handelskrigen, og som en del af aftalen skulle Kina igen købe flere landbrugsprodukter fra USA, mens Donald Trump lovede at løsne op for grebet mod Huawei, som har været underlagt karantæne hos de amerikanske selskaber på præsidentens ordre.

Det har betydet, at halvlederproducenter som Intel og Qualcomm ikke har måttet sælge deres produkter til den kinesiske telekæmpe.

/ritzau/FINANS

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist