USA vil tillade godkendte amerikanske selskaber at sælge til Huawei
Foto: Kacper Pempel / Reuters / Ritzau Scanpix
Politik Af
Den amerikanske regering har offentliggjort en markant lempelse af sine restriktioner mod amerikanske selskabers salg af produkter til Huawei. Fremover vil forbuddet mod salg til den kinesiske teleudstyrsgigant kun gælde produkter, der relaterer sig til nationalsikkerheden.

Det er en stor sejr for de selskaber, der har lobbyet kraftigt for fortsat at kunne sælge til Huawei, skriver Financial Times.

Lempelsen falder i tråd med præsident Donald Trumps proklamation om en våbenhvile i handelskrigen mellem USA og Kina ved sidste måneds G20-møde.

Tirsdag sagde USA's handelsminister, Wilbur Ross, at regeringen vil udskrive licenser til selskaber, der sælger til Huawei, under særlige betingelser.

"For at indføre præsidentens direktiv fra G20-mødet for to uger siden, vil USA's handelsministerium udskrive licenser, der hvor der ikke udgøres en fare for den amerikanske nationalsikkerhed," sagde Wilbur Ross tirsdag ifølge Financial Times.

Huawei vil dog fortsat være på den amerikanske regerings såkaldte "entity list", og amerikanske selskaber, der vil sælge til den kinesiske teleudstyrsgigant, skal fortsat godkendes af handelsministeriet, meddelte handelsministeren.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Officielt: Vestager undersøger Amazon for misbrug af data

Seniorstrateg: Sådan gør du din portefølje sommerklar

Medie: Lego-familiens pengetank kan være på vej med ny handel i milliardstørrelsen

Danskernes faldende brevlyst koster Postnord på bundlinjen

Aktiestatus: Danske og Nordea falder efter nordiske bankregnskaber

Analytikere: Det skal være Danske Bank der tager det første skridt og kræver betaling fra private for at have penge stående i banken

Facebooks kryptovaluta i strid modvind: "Facebook har vist gennem skandale efter skandale, at selskabet ikke fortjener vores tillid"

Fire år efter udbytteskandale: Svindelsikker udbyttelov er stadig ikke fremsat

Tidligere topforhandler for USA: Kina sender hårde signaler i handelsforhandlinger – men de vil gerne have en aftale