USA vil tillade godkendte amerikanske selskaber at sælge til Huawei
Foto: Kacper Pempel / Reuters / Ritzau Scanpix
Politik Af
Den amerikanske regering har offentliggjort en markant lempelse af sine restriktioner mod amerikanske selskabers salg af produkter til Huawei. Fremover vil forbuddet mod salg til den kinesiske teleudstyrsgigant kun gælde produkter, der relaterer sig til nationalsikkerheden.

Det er en stor sejr for de selskaber, der har lobbyet kraftigt for fortsat at kunne sælge til Huawei, skriver Financial Times.

Lempelsen falder i tråd med præsident Donald Trumps proklamation om en våbenhvile i handelskrigen mellem USA og Kina ved sidste måneds G20-møde.

Tirsdag sagde USA's handelsminister, Wilbur Ross, at regeringen vil udskrive licenser til selskaber, der sælger til Huawei, under særlige betingelser.

"For at indføre præsidentens direktiv fra G20-mødet for to uger siden, vil USA's handelsministerium udskrive licenser, der hvor der ikke udgøres en fare for den amerikanske nationalsikkerhed," sagde Wilbur Ross tirsdag ifølge Financial Times.

Huawei vil dog fortsat være på den amerikanske regerings såkaldte "entity list", og amerikanske selskaber, der vil sælge til den kinesiske teleudstyrsgigant, skal fortsat godkendes af handelsministeriet, meddelte handelsministeren.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Topsøe-familien fandt biotekdrøm ved familiemiddag: Nu går den efter milliardnotering i USA

Bæredygtighed styrker mia-koncern: Grovvareselskab overtager nichefirma, som fodrer grise og kvæg med slik, kiks og kager

Aktieluk i Europa: Tysk modekoncern til bunds i svagt rødt marked

Kryptovaluta fra centralbankerne får skub af ECB-direktør: Vil minimere risiko med trindelt model

Investor ramte vild optur i Chemometec - her er hans strategi nu

1 pct.-lånet er igen det toneangivende: "Rentestigningerne har skubbet 0,5 pct.-lånet uden afdrag ud i kulden"

Danske Bank: Oliekrig i Mellemøsten vil kaste verden ud i global recession

Mette F vil lave klimakontrakt med erhvervslivet: "Hvis vi skal nå målene i 2030 og 2050, er vi nødt til at gå i gang branche for branche"