Pape til Venstre: Kom hjem til det borgerlige Danmark
De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, var fredag på hovedscenen ved Folkemødet på Bornholm for at holde sin partiledertale.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Politik Af
Det borgerlige Danmark skal nok finde sig selv igen efter en valgkamp, hvor blå blok mistede sit flertal, og hvor Venstre til sidst prioriterede at danne en SV-regering.

Men det kræver, at netop Venstre dropper tanken om en SV-regering. Det siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, lørdag i sin tale ved Folkemødet på Bornholm.

 "Undervejs var vi nok nogle, der blev overraskede over Venstres nye position i dansk politik," siger Pape med henvisning til, at Venstre ønskede flere penge til den offentlige sektor.

"Stort set hele pengekassen blev tømt, og hver en krone øremærket til en større offentlig sektor. Jeg vil sige, at jeg selv oplevede et "Forundringens øjeblik". Jeg håber, at det var en form for midlertidigt indslag. Noget, der går over af sig selv," siger Pape.

Den fungerende justitsminister henviser til, at Venstre-formand og fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen kort inde i valgkampen udgav samtalebogen "Befrielsens øjeblik".

I bogen luftede Løkke sine tanker om en mulig SV-regering. Mod slutningen af valgkampen, ja, faktisk dagen inden valgdagen gjorde Løkke så SV-tanken til sin førsteprioritet.

 Dermed droppede Løkke endegyldigt at fortsætte en regering med Liberal Alliance og De Konservative.

Ifølge Pape skal Venstre være med til at genopbygge det borgerlige Danmark sammen med De Konservative.

"Men det kan jo først ske, når man forlader tanken om, at førsteprioriteten er en regering med Socialdemokratiet. Så kære gode venner i Venstre. Kom hjem, kom hjem, oh kom dog hjem," siger Pape.

Til Ritzau uddyber Pape efterfølgende:

 "Vi kan ikke sige, at Løkke er vores statsministerkandidat, hvis han hellere vil være sammen med Mette Frederiksen (S-formand, red.). Jeg håber, at når Mette Frederiksen får dannet sin regering, at Venstre så vil trække vejret og kigge på, hvordan vi i fællesskab får bygget det her op igen."

De Konservative fik selv et godt valg og fordoblede antallet af mandater fra 6 til 12. Og de mandater skal i arbejdstøjet, siger Pape. Også med en eventuel S-regering. Den forsøger S-formand Mette Frederiksen at finde støtte til i øjeblikket.

"Der er brug for et stærkt borgerligt modspil til den danske venstrefløj," siger Pape.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vulkanudbrud lukker to lufthavne på italiensk ferieø

Tivolidirektøren nægter at blive hjemme

Vandretur uden for turistruten i det colombianske højland

Volvo tilbagekalder 503.000 biler efter brand ved motoren

Hedgefond-kongen der shorter den fossile økonomi

Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Regeringen studerer metode til at omgå USA's Iran-sanktioner

Sen forårsfrost koster frugtavlerne kassen

Tiffany-smykker fra en anden verden