Donald Trump: "Det er mig, der lige nu står i vejen for en aftale"
Donald Trump.
Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Ritzau Scanpix
Politik Af
Den amerikanske præsident, Donald Trump, har onsdag fremhævet, at det er ham personligt, som står i vejen for en handelsaftale med Kina. Han mener nemlig stadig, at Kina har trukket sig fra tidligere løfter i forhandlingerne, og med mindre Kina vender tilbage til det aftalte, så vil USA ikke indgå en aftale.

"Det er mig, der lige nu, står i vejen for en aftale. Og vi vil enten indgå en fantastisk aftale med Kina, eller vi vil ikke indgå nogen aftale overhovedet," sagde Donald Trump onsdag i Det Hvide Hus, ifølge Bloomberg News.

Forhandlingerne mellem de to stridende handelspartnere står for tiden stille. Efter USA tilbage i maj beskyldte Kina for at bakke væk fra tidligere afgivne løfter i forhandlingerne. En anklage, som Kina pure har afvist.

"Vi havde en aftale med Kina, og med mindre de vender tilbage til den aftale, har jeg ingen interesse i det," slog Trump fast onsdag.

Det ventes, at Trump vil mødes med sin kinesiske modpart, Xi Jinping, i forbindelse med G20-mødet i Japan senere på måneden, men en fast aftale om det er endnu ikke skrevet ind i kalenderen.

Trump truede på den baggrund tirsdag med ny og højere told på kinesiske varer, hvis ikke Xi vil mødes med ham. Ifølge Trump vil USA indføre told på 25 pct. eller "meget højere end 25 pct." på varer for 300 mia. dollar fra Kina.

I forvejen har USA gennem det seneste år pålagt varer for 250 mia. dollar en told på 25 pct. Kina har svaret igen ved at pålægge told på amerikanske importvarer.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Finanstilsynet: Gebyrskandale kan ramme flere banker

Enhedslisten kræver garanti mod "klassiske" reformer

Det kan vi lære: Er du topchef eller investor?

DSV: Sådan ruster vi os til en ny krise

Ørsted tager første stik på strategisk vigtigt marked

Eksperter: Positive afkast i sigte for danske aktier resten af 2019

Bliver Noma kåret som verdens bedste restaurant tirsdag?

Aktieluk i Europa: Nedjustering sænkede Daimler i svagt negativt Europa

Skattedom kan give milliardtab i statskassen: "Vi tror, at Skat alt andet lige vil stå til nederlag i flere sager"