Kina: USA skal rette op før forhandlinger om handelsaftale kan fortsætte
Gao Feng, talsmand for det kinesiske handelsministerium.
Foto: Thomas Peter / Reuters / Ritzau Scanpix
Politik Af
Over de seneste uger er stemningen mellem USA og Kina blevet noget mere anspændt. Nu stiller Kina så betingelser op, før handelsforhandlingerne kan fortsætte, skriver CNBC.

"Hvis USA gerne vil fortsætte med at forhandle, skal landet, med inderlighed, rette op på sine forkerte handlinger. Kun herefter kan forhandlingerne fortsætte," lyder det torsdag fra Gao Feng, talsmand for det kinesiske handelsministerium.

Ifølge CNBC nævner Gao Feng ikke specifikke handlinger.

 Tidligere på måneden hævede USA med præsident Trump i spidsen tolden på import af kinesiske varer for 200 mia. dollar fra 10 til 25 pct.

Få dage senere svarede Kina igen ved at hæve toldsatserne på amerikanske varer for 60 mia. dollar fra 5-10 til 25 pct.

Derudover har USA sortlistet den kinesiske telegigant Huawei, så amerikanske virksomheder kun med en regeringslicens kan eksportere de chips og komponenter tul Huawei, som de er dybt afhængige af til produktion af bl.a. smartphones.

Onsdag har USA's finansminister Steve Mnuchin fortalt CNBC, at der ikke er planlagt en tur til Beijing. Men i slutningen af juni er der G20-topmøde i Japan og her forventes det, at Trump og den kinesiske præsident Xi Jinping vil mødes. 

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



Forsiden lige nu


Analytikere: Det skal være Danske Bank der tager det første skridt og kræver betaling fra private for at have penge stående i banken

Facebooks kryptovaluta i strid modvind: "Facebook har vist gennem skandale efter skandale, at selskabet ikke fortjener vores tillid"

Fire år efter udbytteskandale: Svindelsikker udbyttelov er stadig ikke fremsat

Tidligere topforhandler for USA: Kina sender hårde signaler i handelsforhandlinger – men de vil gerne have en aftale

Op mod 26 pct. af verdens bnp står på spil i takt med, at Kina bliver mindre afhængig af resten af verden

Trods streng kontrol efter udbytteskandale: Spekulation med udbytteskat gennem aktielån ser ud til at fortsætte i Danmark

Aktier: Trykket stemning i Asien efter nye trusler fra Trump

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi