Corydon og Bocian sætter økonomisk spørgsmålstegn ved Løkke og Frederiksens klima-ambitioner: "Der er overhovedet ikke sat penge af til det"
Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for at finansiere den store grønne omstilling? De spørgsmål diskuteres i det seneste afsnit af podcasten "Til valg med Corydon & Co."
Politik Af
De to statsministerkandidater Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) er enige om, at udledningen af drivhusgasser skal reduceres med 60 pct. i 2030. Men hvad med finansieringen? Har de en økonomisk plan, der kan finansiere den grønne dagsorden?

Det er et af de centrale spørgsmål, som diskuteres i tirsdagens afsnit af podcasten "Til valg med Corydon & Co."

Ifølge Børsens ansv. chefredaktør Bjarne Corydon hænger der en "blytung økonomisk sky" over valgkampen. For mens både Socialdemokratiet og Venstre har bundet sig til konkrete, ambitiøse reduktionsmål, mangler vi fortsat at se en plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres. 

Reformer er en nødvendighed

"Vi skal holde op med at køre i benzin- og dieselbiler meget hurtigt, og der er jo masser indtægter til statskassen som f.eks. bilafgifter og benzinafgifter, som man skal finde et alternativ til, hvis der ikke skal blive et hul i statskassen," siger Bjarne Corydon og peger på, at partierne bliver nødt til at iværksætte konkrete reformer, hvis klimaløfterne skal kunne finansieres.  

"Hvis man ikke vil i gang med reformer, som kan få flere penge i statskassen, ja, så kan man ikke rigtig betale for den her omstilling," siger Bjarne Corydon. 

Men kan man sammenfatte det sådan, at pengene faktisk ikke passer hos hverken Socialdemokratiet eller Venstre, når det kommer til at finansiere klimaplanen, spørger vært Nikolaj Sommer.

"Ja, det må man sige," siger Børsens cheføkonom Steen Bocian.

"Der er overhovedet ikke sat penge af til at håndtere den grønne dagsorden. Og når der ikke er det, så er der et udækket hul. Men den problemstilling har man skudt til hjørne, og politikerne lader lidt som ingenting og håber, at det går over af sig selv," siger Steen Bocian. 

Lyt til hele afsnittet, hvor Corydon og Bocian også analyserer Socialdemokratiets nye økonomiske 2025-plan: 


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Finanstilsynet: Gebyrskandale kan ramme flere banker

Enhedslisten kræver garanti mod "klassiske" reformer

Det kan vi lære: Er du topchef eller investor?

DSV: Sådan ruster vi os til en ny krise

Ørsted tager første stik på strategisk vigtigt marked

Eksperter: Positive afkast i sigte for danske aktier resten af 2019

Bliver Noma kåret som verdens bedste restaurant tirsdag?

Aktieluk i Europa: Nedjustering sænkede Daimler i svagt negativt Europa

Skattedom kan give milliardtab i statskassen: "Vi tror, at Skat alt andet lige vil stå til nederlag i flere sager"