DI om Socialdemokratiets masterplan: For lidt fokus på vækst og virksomheder
Lars Sandahl Sørensen (tv) er ny direktør i DI. Nu melder erhvervslivets organisation ud, at den nye økonomiske plan fra Socialdemokratiet gør alt for lidt for at skabe den vækst og velstand, der skal til for at dele ekstra penge ud i samfundet
Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix
Politik Af
Der er ikke store klapsalver til Socialdemokratiets nye økonomiske plan fra dansk erhvervsliv, der ellers skal levere de ekstra milliarder i statskassen, som Socialdemokratiet får brug for.

Socialdemokratiet vil hæve udgifterne med 37 mia. kr. i 2025, men mangler fokus på, hvordan pengene kan tjenes hjem.

 Sådan lyder dommen fra Dansk Industri.

"Vi så gerne en plan med større fokus på at styrke væksten i de private virksomheder. Danmark har brug for stærke virksomheder - og frem for alt dygtige medarbejdere, hvis vi skal skabe den velstand, som finansierer velfærden," siger Kent Damsgaard, direktør i DI.

Han understreger, at usikkerheden i international økonomi - og dermed også i dansk økonomi - er større, end den har været i meget lang tid.

"Vi har derfor brug for, at både Socialdemokratiet og alle andre partier tager ansvar for at styrke Danmarks konkurrencekraft, så vi kan få den vækst, som gør, at der bliver penge at fordele af," siger Kent Damsgaard.

Nye skatter er gift for væksten

Og så gør Socialdemokratiet reelt det stik modsatte, når partiet vil forhøje og genindføre en lang række skatter og afgifter, der rammer både husholdninger og virksomheder. Det vil øge grænsehandlen og svække danske virksomheders konkurrenceevne, vurderer DI.

"Det er positivt, at Socialdemokratiet vil gøre det skattemæssigt mere konkurrencedygtigt for virksomhederne at investere i forskning og udvikling. Desværre rummer planen også adskillige skatteforhøjelser, som vil være skadelige for danske virksomheder - for eksempel forslagene om højere kapitalskat og højere skat på generationsskifte af vores mange smv'er rundt omkring i landet," siger Kent Damsgaard.


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Finanstilsynet: Gebyrskandale kan ramme flere banker

Enhedslisten kræver garanti mod "klassiske" reformer

Det kan vi lære: Er du topchef eller investor?

DSV: Sådan ruster vi os til en ny krise

Ørsted tager første stik på strategisk vigtigt marked

Eksperter: Positive afkast i sigte for danske aktier resten af 2019

Bliver Noma kåret som verdens bedste restaurant tirsdag?

Aktieluk i Europa: Nedjustering sænkede Daimler i svagt negativt Europa

Skattedom kan give milliardtab i statskassen: "Vi tror, at Skat alt andet lige vil stå til nederlag i flere sager"