EU fjerner tre øer fra sortlisten over skatteparadiser
Foto: Francois Lenoir/Ritzau Scanpix
Politik Af
Den Europæiske Union har netop fjernet tre øgrupper fra sin sortliste over skattely.

Det gælder det britiske oversøiske territorium Bermuda, den hollandske caribiske ø Aruba og Barbados, der alle blev tilføjet EU's liste i marts, men ifølge Reuters oplyser EU, at Aruba har ændret sin lovgivning i overensstemmelse med EU-kravene, mens Bermuda og Barbados har forpligtet sig til at tackle EU's bekymringer.

Bermuda og Barbados er derfor flyttet til en grå liste over lande, der stadig er under EU-kontrol for deres skattepraksis, lyder det ifølge Reuters.

Tilbage på den sorte liste står der nu 12 jurisdiktioner, bl.a. De Forenede Arabiske Emirater, Oman og de tre amerikanske territorier i Amerikansk Samoa, Guam og De Amerikanske Jomfruøer.

Andre jurisdiktioner på listen er Belize, Fiji, Marshalløerne, Vanuatu, Dominica, Samoa og Trinidad og Tobago, skriver Reuters.

Konsekvensen for at havne på EU's sorte liste er eventuelle skader af omdømme samt strengere kontrol med transaktioner med EU.
NYT AFSNIT Kristian Thulesen Dahl (DF) har sat statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) i en særdeles prekær situation. Sådan lyder vurderingen fra Børsens ansv. chefredaktør Bjarne Corydon, efter Kristian Thulesen Dahl onsdag trak en streg i sandet og meddelte, at partiet ikke vil komme Socialdemokratiet til undsætning. Hvor efterlader det Mette Frederiksen og hendes muligheder for at komme til magten? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co."Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Dansk fallent smidt af børsen efter tweet: "Det var forkert gjort af mig"

Radikale skifter spor: Nu er der rødt flertal for en ny aktieskat på bankerne

Her drømmer danske business-studerende om at arbejde: Er din virksomhed på listen?

Bankerne frygter ny dansk kurs på EU's finansskat

Falsk vin for milliarder overstrømmer markedet: "Jeg er overbevist om, at problemet bliver større"

"De Radikale skal passe på, at de ikke ender med at få det værste af to verdener"

Corydon: Thulesen Dahl har forladt Mette Frederiksen ved alteret

Chr. Hansen-bossens personlige mål er en bedre balance mellem privatliv og arbejdsliv: "Hvis det er en smuk eftermiddag, går jeg tidligere"

Handelsstrid rammer amerikanske renter - trykkes ned i 2017-niveau