Politik Af
Mere frihed til boligejerne. Det er overskriften på Liberal Alliances nye boligudspil, som partiet præsenterer fredag på et pressemøde på Christiansborg.

Målet med udspillet er dels at sikre lavere skat på ejerboliger samt 11.000 flere ungdomsboliger, som skal afhjælpe unges problemer med at finde en lejlighed i de større byer.

"En uge inde i valgkampen er det blevet endnu tydeligere, at det er op til Liberal Alliance at kæmpe for lavere skat og for borgernes rettigheder. Vi vil skabe tryghed og frihed for boligejerne," siger partileder Anders Samuelsen.

Liberal Alliances udspil indeholder i alt seks forslag. På boligskatteområdet vil partiet blandt andet fjerne "topskatten" på ejerboliger over seks millioner kroner. Den type bolig vil blive pålagt en ekstra skat, når reglerne for boligskatten ændres i 2021.

Dermed går Liberal Alliance nu i rette med den brede aftale om boligskatten, som VLAK-regeringen ellers indgik med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale i maj 2017.

Liberal Alliance vil samtidig afsætte en pulje på fem milliarder kroner til skattelettelser for almindelige boligejere. Penge finder LA i partiets 2030 plan, som blandt andet lægger op til, at det offentlige skal effektivisere 10 procent over ti år.

Her finder partiet også penge til en grøn pulje på 500 millioner kroner, som skal sikre flere energirenoveringer af boliger.

En anden central del af udspillet er forslaget om, at udspillet bruger blandt andet byfornyelsesmidler til at sikre opførelsen af flere ungdomsboliger. Her opstiller Liberal Alliance det mål, at private selskaber skal opfører 11.000 nye ungdomsboliger mod at få finansieret 25 procent af omkostninger fra blandt andet byfornyelsesmidler.

"Vi vil sikre billige boliger til de unge, som de har råd til at bo i," siger Anders Samuelsen.


NYT AFSNIT Kristian Thulesen Dahl (DF) har sat statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) i en særdeles prekær situation. Sådan lyder vurderingen fra Børsens ansv. chefredaktør Bjarne Corydon, efter Kristian Thulesen Dahl onsdag trak en streg i sandet og meddelte, at partiet ikke vil komme Socialdemokratiet til undsætning. Hvor efterlader det Mette Frederiksen og hendes muligheder for at komme til magten? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co."Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk fallent smidt af børsen efter tweet: "Det var forkert gjort af mig"

Radikale skifter spor: Nu er der rødt flertal for en ny aktieskat på bankerne

Her drømmer danske business-studerende om at arbejde: Er din virksomhed på listen?

Bankerne frygter ny dansk kurs på EU's finansskat

Falsk vin for milliarder overstrømmer markedet: "Jeg er overbevist om, at problemet bliver større"

"De Radikale skal passe på, at de ikke ender med at få det værste af to verdener"

Corydon: Thulesen Dahl har forladt Mette Frederiksen ved alteret

Chr. Hansen-bossens personlige mål er en bedre balance mellem privatliv og arbejdsliv: "Hvis det er en smuk eftermiddag, går jeg tidligere"

Handelsstrid rammer amerikanske renter - trykkes ned i 2017-niveau