Pape: "Jeg kommer ikke til at sidde i den situation, at vi bare siger: Javel, hr. statsminister"
Foto: Frank Cilius / Ritzau Scanpix
Gennem valgkampen giver Børsen dig alle hverdage et overblik over de politisk-økonomiske historier, du ikke bør misse.

Her er de historier, du bør kende i dag:

Søren Pape kræver skatteløfte fra Løkke og afviser hans velfærdsløfte
Både Børsen og Berlingske bringer i dag interviews med den konservative partileder, Søren Pape Poulsen, som dels kræver, at Venstre lover skattelettelser efter valget, dels afviser at gå med i en regering, som har det erklærede mål at afsætte 69 mia. kr. til offentlig velfærd, sådan som Venstre ellers har lovet.

"Jeg kommer ikke til at sidde i den situation, at vi bare siger: Javel, hr. statsminister - og så må vi se, hvor mange penge, der er tilbage til os andre at levere skattelettelser for," siger Søren Pape Poulsen til Børsen.

Så Løkke skal dybest set begå løftebrud for at få jer med i en regering efter et valg?

"Ja, for hvis ikke han gør det, så skal vi jo gøre det, når vi nu giver et skatteløfte om, at skatten skal sænkes. Og det burde alle de borgerlige partier gøre," siger han.
Du kan læse historien her.

Rød blok presser S for flere penge til offentlig vækst
Der er ikke penge nok i Socialdemokratiets (S) forslag om at lade den offentlige sektor vokse med mindst 0,65 pct. om året og dermed dække det demografiske træk. Det mener Enhedslisten, SF og Alternativet.

"De 0,65 pct. er ikke nok til at holde skindet på næsen," siger Enhedslistens finansordfører Rune Lund.
Læs mere her.

Borgmestre om udsigt til flere ældre: Vi sparer allerede nu på folkeskolen
Flere ældre og børn er ikke kun noget, der i fremtiden kommer til at være en udfordring for kommunernes budgetter. Det er det allerede i dag. Det fortæller Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune og tidligere formand for Kommunernes Landsforening.

"Vi sparer hvert år i folkeskolerne. Alle kommuner prøver at flytte pengene derhen, hvor udfordringen er og tapper af der, hvor den bliver mindre hvert eneste år. Man flytter pengene ud af folkeskolen og over til de andre," siger Martin Damm.
Læs hele historien her.

S ved ikke, hvad der sker, hvis et flertal bryder deres velfærdslov
Socialdemokratiet vil have en lov, der sikrer, at der automatisk bliver sat flere penge af til velfærd, når der i de kommende år er udsigt til flere ældre og små børn. Men hvad sker, der hvis en regering bryder velfærdsloven?

"Vi har ikke taget stilling til, om der skal være sanktioner - og i givet fald hvilke," forklarer Peter Hummelgaard, fungerende politisk ordfører for Socialdemokratiet.
Læs mere her.

Podcast: Hvad betyder det demografiske træk?
I den nyeste udgave af Børsens podcast "Til valg med Corydon og co." graver Børsens chefredaktør Bjarne Corydon og cheføkonom Steen Bocian i, hvad det egentlig betyder, når politikerne siger, at de vil lade det offentlige forbrug følge det demografiske træk.
Lyt til podcasten her.

Den første politiker med normale pensionsvilkår
Jyllands-Posten bruger deres forside torsdag på at fortælle om Øjvind Vilsholm fra Enhedslisten, som står til at blive det første folketingsmedlem med samme pensionsvilkår som vælgerne. Samtidig gennemgår avisen både Mette Frederiksen, Lars Løkke Rasmussens og Kristian Thulesen Dahls pensionsvilkår.
Den historie kan du læse her.

Algoritmer skal udpege langtidsledige
Hvis du bliver ledig, vil en række personlige oplysninger fremover blive lagt en algoritme, som vil regne ud, om du er i risikogruppen for også at blive langtidsledig. Det skriver Politiken, som er dykket ned i en ny lov fra 30. april. Både regeringen og Socialdemokratiet erklærer sig nu klar til at se på loven. Og den historie får du ved at klikke her.

Thulesen Dahl vil vinde egne vælgere tilbage
Politiken har været med DF-formand Kristian Thulesen Dahl på torvet i Horsens for bl.a. at tale med ham om den vælgerkrise, Dansk Folkeparti lige nu befinder sig i. Konklusionen lyder, at Thulesen Dahl skal vinde de vælgere, der nu står til at have forladt ham, tilbage inden valget. Og det lykkes tilsyneladende med Jens Jensen, som ellers havde overvejet at stemme på Rasmus Paludan og Stram Kurs.

"Jeg går hjem igen til Dansk Folkeparti. Det andet er for voldsomt. Man har brugt 41 mio. kr. På at beskytte Paludan. Det kunne man sgu godt have brugt på noget andet," konkluderer Jensen.
Historien står i Politiken, men er ikke lagt på pol.dk endnu.

Løkke kommer med portrætbog midt i valgkampen
Det vil han fortælle mere om i dag ved et pressemøde. TV 2 har skrevet en smule om, hvad vi kan vente os her.

Det sker i dag:

Klokken 10.00: Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, lægger vejen forbi Aalborg Portland i Aalborg. Her skal han tale om de initiativer, der er blevet taget i forhold til bæredygtig cementproduktion i Danmark.

Klokken 10.00: Finansminister Kristian Jensen (V) besøger start-up-virksomheden Pleo i København sammen med uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V). De skal drøfte adgang for udenlandsk arbejdskraft, og hvordan der kan skabes bedre forhold for investeringsmuligheder til iværksættere.

Klokken 10.30: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltager i et pressemøde i JP/Politikens Hus i København. Anledningen er, at bogen "Befrielsens Øjeblik - samtaler med Lars Løkke Rasmussen" torsdag udkommer.

Klokken 14.00: De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, deltager i partiets valgarrangement Festival (G) på Aarhus Universitet.

Klokken 14.00: Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er på Nytorv i Aalborg med roadshowet Kristians Kaffebar.

Klokken 15.00: Bertel Haarder (V) og Mogens Jensen (S) mødes i en sangduel, en syngende politisk samtale på Nationalmuseet i København. Formålet med sangduellen er at vise mennesket bag politikeren.

Klokken 15.30: Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, deltager i en cykelevent med kampagneteamet på Langebro i København.

Klokken 16.00: SF's politiske ordfører, Karsten Hønge, deltager i en debat om pension og nedslidning hos Fyens Stiftstidende.

Klokken 17.15: Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, deltager i en debat på Københavns Universitet.

Klokken 17.15: Statsminister Lars Løkke Rasmussen signerer den nye bog "Befrielsens Øjeblik - samtaler med Lars Løkke Rasmussen" i boghandlen Arnold Busck i København.

Klokken 17.30: Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl (LA) er til debat hos studenterforeningen PoKo, Politik og Kommunikation. Det foregår på Center for Sundhed og Samfund på Københavns Universitet.

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål