Skatteminister beder om én milliard til ejendomsvurderinger
Skatteminister Karsten Lauritzen (V), der her ses under et samråd i september sidste år, er ikke tilfreds med, at det har taget så lang tid at få et overblik over de samlede udgifter til et nyt it-system, der skal rette op på ejendomsvurderingerne i skatt
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Politik Af
Et nyt it-system til vurderinger af ejendomme får en pris på 960 mio. kr. Det viser et aktstykke, der er sendt fra Skatteministeriet til Folketingets Finansudvalg.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skatteministeriet.

Der er tidligere blevet givet grønt lys til at bruge over 200 mio. kr. på et nyt system. Med onsdagens aktstykke bliver det beløb bragt på 960 mio. kr. Det bliver samtidig projektets samlede udgifter ifølge ministeriet.

Det nye it-system skal bruges til vurderingerne af 2,2 mio. boliger.

Skatteministeriet beskriver den nuværende situation inden for vurderinger af ejendomme for "ekstraordinær". Det dækker blandt andet over, at det hidtidige system blev suspenderet i 2013.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) udtrykker utilfredshed med, at det først onsdag står klart, hvad den samlede udgift for at genoprette et system til vurdering af ejendomme bliver.

"Set fra politisk side er det ikke tilfredsstillende, at vi først langt inde i et så stort projekt har et endeligt overblik over præcis hvor meget, der skal investeres," siger han i pressemeddelelsen.

"Læren fra it-skandalerne i det tidligere Skat er, at der ikke skal spares på it-udvikling, og at ufærdige it-systemer ikke skal sættes i drift. Nu kender vi det samlede investeringsbehov, så vi fra politisk side kan få slået de sidste søm i."

Ifølge ministeriet skrider udviklingen af et nyt it-system "planmæssigt fremad".

Efter sommerferien vil systemet for første gang komme i kontakt med skatteyderne. Det fortæller direktør i Skatteministeriets Udviklings- og Forenklingsstyrelse Andreas Berggren.

Her vil 80.000 boligejere blive tilbudt en ny vejledende vurdering af deres ejendom. Fra midten af 2020 følger alle landets 1,7 mio. boligejere.

/ritzau/

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Tesfaye om nyt regneprincip for skattelettelser: "Vi gør det ikke for at genere Anders Samuelsen"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet