Thulesen Dahl om pension: Mette F. skal være mere konkret
DF-formand Kristian Thulesen Dahl vil have flere tal på bordet fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i pensionsdebatten. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Politik Af
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ville have flere tal om pension på bordet fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, da de to søndag aften stillede op til en tv-duel på DR1.

Statsministeren mener, at S-udspillet om en ret til tidligere tilbagetrækning og overgang til folkepension er meget ukonkret, samt at kun 2850 fuldtidsbeskæftigede personer vil kunne bruge ordningen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der tidligere har udtrykt opbakning til udspillet, vil også have Socialdemokratiet til at sætte flere tal på, hvor mange der skal have gavn af ordningen.

"Hvis man som Mette Frederiksen stiller en masse danskere noget i udsigt, skal man sikre sig, at man kan levere det," siger han til TV2 News.

"Der ligger en sideløbende debat om tidligere pension til nedslidte, og vi synes faktisk godt om Socialdemokratiets forslag."

"Men vi vil gerne have, de skal blive mere konkrete på det: Hvem er det egentlig, der skal have den her ret," spørger Kristian Thulesen Dahl.

Lars Løkke Rasmussen kaldte udspillet for et bluffnummer, hvilket Mette Frederiksen afviste under tv-duellen.

Kristian Thulesen Dahl erklærer sig enig i med Lars Løkke Rasmussen i, at nogle danskere kan komme til at føle sig snydt.

"Jeg frygter, at mange danskere vil sidde tilbage og føle, at de er blevet lovet noget, uden de får noget," siger han til TV2 News.

Mens DF ønsker mere konkrete udmeldinger fra Mette Frederiksen, mener Enhedslisten på den anden fløj, at Løkke mangler at komme med svar på, hvordan han vil skabe "et mere retfærdigt pensionssystem"

"Det nuværende system er hamrende skævt," skriver folketingsmedlem Pelle Dragsted på Twitter.

Også i forhold til klima var der kritik fra rød blok efter debatten.

Partiformand Pia Olsen Dyhr (SF) mener således, at Løkke bør "tænke ud af boksen", og at han gjorde sig selv mere grøn, end han reelt er.

"Når jeg lytter til Løkke, så får han det til at lyde som om der ikke er forskel. Det er der," skriver Pia Olsen Dyhr på Twitter om Løkke og Frederiksens klimaambitioner.

Regeringspartiet Liberal Alliance var til gengæld meget tilfredse med statsministerens optræden.

Politisk ordfører Christina Egelund (LA) savner dog, at begge kandidater gør mere ud af finansieringen af deres forslag.

"Under hele debatten talte de om, hvad de vil bruge penge på, men ikke om, hvor pengene skulle komme fra, og det håber jeg sandelig vi kan få med i den kommende valgkamp," siger hun ifølge TV2.

Duellen var den første af sin slags mellem de to partiledere inden det kommende valg til Folketinget. Det er endnu ikke udskrevet, men det skal afholdes senest 17. juni.

/ritzau/

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Tesfaye om nyt regneprincip for skattelettelser: "Vi gør det ikke for at genere Anders Samuelsen"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet