Politik Af
Hundredtusindvis af britiske EU-tilhængere går lørdag gennem det centrale London i en stor demonstration med krav om en ny folkeafstemning om brexit. Demonstrationen kan blive den største i årevis.

"Den bedste aftale er intet brexit," lyder det på nogle af de bannere, demonstranterne bærer gennem den britiske hovedstad.

"Vi kræver en folkeafstemning," lyder kravet på andre bannere.

Arrangørerne bag lørdagens demonstration forventer, at antallet af deltagere vil overgå en anden stor demonstration i oktober, hvor omkring 700.000 mennesker deltog.

"Vi føler, at vores fremtid er blevet stjålet fra os. Det er vores generation, der skal leve med konsekvenserne af denne katastrofe," siger 18-årige Phoebe Poole, der deltager i marchen.

Londons borgmester, Sadiq Khan fra Labour-partiet, og lederen af det skotske nationalistparti SNP, Nicola Sturgeon, er blandt talerne ved demonstrationen lørdag.

4,3 mio. underskrifter

Samtidig med, at demonstranterne begyndte deres march gennem Londons gader, steg antallet af underskrifter med krav om at aflyse brexit. Underskriftindsamlingen på parlamentets hjemmeside, der har overskriften "Træk artikel 50 tilbage og forbliv i EU", har fået over 4,3 millioner briter til at skrive under.

Efter tre år med til tider ophedet debat er det stadig uklart, hvordan den britiske udtræden af EU skal foregå - eller om det overhovedet kommer til at ske.

Premierminister Theresa May skrev fredag aften i et brev til medlemmerne af det britiske parlaments Underhus, at hun måske ikke vil lægge sin brexitaftale frem til endnu en afstemning i parlamentet i næste uge, hvis der ikke er støtte til den.

Det britiske parlament har en række muligheder. Det kan helt aflyse brexit eller forlade EU uden en aftale den 12. april. Det kan også godkende Mays aftale og forlade EU den 22. maj, eller det kan bede om endnu en udskydelse inden 12. april, hvilket indebærer at holde valg til Europa-Parlamentet sammen med de øvrige EU-lande mellem 23. og 26. maj.

Ritzau/Reuters/thb
NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerKøb øl-aktier: De skummer over nu

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Thulesen: DF redder ikke S fra løftebrud

Helle Ib: DF blokerer for Mette F's powershopping

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen

Lagkagehusets gæld vokser til 1,3 mia. kr.: Hæver kassekreditten for at vokse mere

Markedet lukker: Vestas og Genmab i top i positivt nyhedstyndt C25

Togselskabet SJ skal drive trafikken med Øresundstoget fra 2020

Corydon og Bocian sætter økonomisk spørgsmålstegn ved Løkke og Frederiksens klima-ambitioner: "Der er overhovedet ikke sat penge af til det"