Københavnske borgmestre vil have benzin- og dieselfri zoner til gavn for elbiler
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix/Arkiv
Politik Af
Københavns Kommune har bedt regeringen om mulighed for at indføre emissionsfri zoner i København, hvor det altså ikke skal være tilladt at køre rundt i benzin- eller dieselbiler.

Det fremgår af et høringssvar i forbindelse med en skærpelse af miljøkrav til tunge køretøjer og varebiler, som overborgester Frank Jensen (S) og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) har indsendt. 

"Vi ønsker mulighed for at kunne indføre en nulemissionszone i København, for at skabe incitament til at flere
danskere køber en elbil," skriver borgmestrene i høringssvaret og henviser til Sverige, hvor lignende zoner er iværksat med virkning fra 2020. 

Forslaget er dog ifølge Berlingske blevet pure afvist af ministeren på området.

"Jeg strammer som den første miljøminister siden 2010 miljøzonerne. Det er på tide at få renere luft i byerne, og vi har med forslaget fundet en fornuftig balance, hvor man stadig kan bo og leve i byen som borger, og hvor vi fokuserer på tunge køretøjer og varevogne. Men regeringen kommer ikke til at støtte Frank Jensens betalingsring i ny indpakning," udtaler miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i et skriftligt svar til Berlingske.

Det får dog ikke de to borgmestre til at give op. I et interview med Berlingske understreger de, at det fortsat er et københavnsk ønske.

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist