EU klar til at slå igen mod USA, hvis Trump hæver told på biler
Donald Trump må regne med, at EU vil gengælde en eventuel højere tarif på europæiske biler.
Foto: Ritzau Scanpix
Opdateret kl. 16.30 - Amerikanske selskaber som Caterpillar, Xerox og Samsonite er i skudlinjen for en gengældelse fra EU, hvis præsident Trump gør alvor af sine trusler om at lægge en særlig told på biler fra producenter i EU. 

Det siger en embedsmand i EU til Bloomberg. Kilden ønsker dog at være anonym, fordi der stadig er tale om en fortroligt udkast til liste over selskaber, som EU-Kommissionen vil ramme. 

Umiddelbart faldt Caterpillaraktien 1 pct. på nyheden. 

Kommissionen fortalte sidste måned, at EU vil ramme amerikanske varer til en værdi af 20 milliarder euro, svarende til 149,2 milliarder kroner, hvis USA's præsident, Donald Trump, gør alvor af at indføre told på europæiske biler og bildele.

Kommissionen ønsker ifølge Bloomberg News ikke at afsløre, hvilke amerikanske produkter der kan risikere at blive underlagt afgifter fra EU.

- Skulle der kommer told på biler og bildele, hvilket vi ikke ønsker, er vi begyndt at forberede en liste over tiltag, der skal bringe balance i regnskabet.

- Der er fuld støtte til at gøre det, siger EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, fredag ifølge mediet.

Det amerikanske handelsministerium afleverede for få dage siden en ikkeoffentliggjort rapport om, hvorvidt bilimport udgør en national sikkerhedstrussel for USA, til Det Hvide Hus.

Er det vurderingen, at import af biler fra Europa til USA udgør en national sikkerhedstrussel, vil Donald Trump - uden om Kongressen - kunne pålægge told på biler importeret fra Europa.

Donald Trump har allerede brugt nationale sikkerhedsspørgsmål til at indføre told på stål og aluminium. Han har tidligere truet med at gøre det samme på biler.

/ritzau/

  


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU-formand øger pres på May: Vil kun udskyde brexit, hvis hun kan skaffe flertal

Lokalbank blev 110 mio kr. mere værd efter offentliggørelse af fortroligt brev: Et spil om købstilbud er gået i gang

Ny hvidvaskbestemmelse taget i brug: 45-årig kvinde varetægtsfængslet mistænkt for hvidvask af over 100 mio kr

Aktier i USA: Minusser før rentemelding

Aktier i Europa: BMW og Bayer bragede ned efter skidt nyt

Tonny Thierry Andersen vil se om han kan "sætte fart" på dele af Nykredit

Aktier: FLSmidth med til at stoppe langvarig optur

Brexit-kaos fortsætter: Her er tre mulige udfald af torsdagens EU-topmøde

Nykredit-topchef: Vi har planlagt at ansætte Tonny Thierry i en rum tid