USA kræver stabil yuan i handelsforhandlingerne med Kina
Amerikanske dollar og kinesiske yuan.
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Politik Af
I denne uge genoptager USA og Kina i Washington deres forhandlinger i handelsstriden, og et af de vigtige punkter er amerikanernes ønske om en stabil kinesisk valuta, yuan.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder med kendskab til forhandlingerne.

USA, med præsident Donald Trump i spidsen, har tidligere kritiseret Kina for manipulere med sin valuta og at lade yuannen svækkes til gavn for landets eksport. Som en mulig modvirkning af amerikanske toldforhøjelser. De amerikanske forhandlere har derfor gjort det klart, at ethvert forsøg på at modvirke nye toldsatser med en svagere kinesisk valuta blot vil medføre yderligere told på kinesiske varer.

Forhandlerne fra de to sider diskuterer på den baggrund, hvordan spørgsmålet omkring valutapolitikken skal håndteres i en hensigtsaftale, eller et såkaldt "memorandum of understanding", der skal danne grundlag for en endelig aftale, som Trump og Kinas præsident, Xi Jinping, i sidste ende skal godkende.

Valutaspørgsmålet har været diskuteret i forhandlingerne gennem flere måneder, erfarer Bloomberg News, og parterne er foreløbigt enige om, at emnet vil blive en del af rammen for en endelig aftale.

Forhandlingerne er inde i en intensiv fase. Tirsdag flyttes forhandlingerne igen tilbage til Washington efter møder i Beijing i sidste uge og Washington ugen før det.

Xi Jinping og Donald Trump indgik sidste år en våbenhvile for 90 dage. Det betød udskydelse af ny told på kinesiske varer fra 1. januar til 1. marts.

Den tidsfrist nærmer sig med hastige skridt, men i sidste uge lød det fra præsident Trump, at han ville overveje at udskyde ny told, hvis der var fremskridt i dialogen.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank tavs om ny direktør

To utilfredsstillende årsresultater fra Aarsleffs datterselskaber

Karsten Dybvad i sin første beretning som formand i Danske Bank: 2018 var et lavpunkt

Niels Lunde til Danske Bank: Der er lang vej endnu Karsten Dybvad

USA overvejer gengæld mod franske giganter i globalt opgør over digital skat

Debat: Derfor mister HR-afdelinger indflydelse og ender som arrangør af DHL-stafet og firma-yoga

Aktier: Boeing falder på ny og hiver ned i Dow Jones-indekset

Betalingskæmpen Nets' forretning er gået i stå

Aktionærforening på generalforsamling: Investorerne skal være tålmodige