USA kræver stabil yuan i handelsforhandlingerne med Kina
Amerikanske dollar og kinesiske yuan.
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Politik Af
I denne uge genoptager USA og Kina i Washington deres forhandlinger i handelsstriden, og et af de vigtige punkter er amerikanernes ønske om en stabil kinesisk valuta, yuan.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder med kendskab til forhandlingerne.

USA, med præsident Donald Trump i spidsen, har tidligere kritiseret Kina for manipulere med sin valuta og at lade yuannen svækkes til gavn for landets eksport. Som en mulig modvirkning af amerikanske toldforhøjelser. De amerikanske forhandlere har derfor gjort det klart, at ethvert forsøg på at modvirke nye toldsatser med en svagere kinesisk valuta blot vil medføre yderligere told på kinesiske varer.

Forhandlerne fra de to sider diskuterer på den baggrund, hvordan spørgsmålet omkring valutapolitikken skal håndteres i en hensigtsaftale, eller et såkaldt "memorandum of understanding", der skal danne grundlag for en endelig aftale, som Trump og Kinas præsident, Xi Jinping, i sidste ende skal godkende.

Valutaspørgsmålet har været diskuteret i forhandlingerne gennem flere måneder, erfarer Bloomberg News, og parterne er foreløbigt enige om, at emnet vil blive en del af rammen for en endelig aftale.

Forhandlingerne er inde i en intensiv fase. Tirsdag flyttes forhandlingerne igen tilbage til Washington efter møder i Beijing i sidste uge og Washington ugen før det.

Xi Jinping og Donald Trump indgik sidste år en våbenhvile for 90 dage. Det betød udskydelse af ny told på kinesiske varer fra 1. januar til 1. marts.

Den tidsfrist nærmer sig med hastige skridt, men i sidste uge lød det fra præsident Trump, at han ville overveje at udskyde ny told, hvis der var fremskridt i dialogen.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


ATP langer ud efter C25-direktørers lønfest: Bestyrelser skal have modet til at stoppe stigende lønninger

Investor Live: Styrer mod rød åbning båret af recessions-frygt

Udsigt til rød aktiestart: Nervøse investorer skal stille sig på sidelinien i dag, siger investeringsøkonom

Danfoss vil hælde mere benzin op opkøbsmaskinen: Har 15 milliarder til at købe virksomheder for

Afskaffelse af enkroneselskaber gør Danmark til EU's næstdyreste land at stifte selskab i

Seniorstrateg efter store aktiefald: Vær forsigtig - det her er et klassisk risk-off

Internationale avisuddrag: Volvo advarer mod selvkørende biler, Apple står foran stort strategiskifte, Uber tæt på kæmpe opkøb

Morgenbriefing: ATP kræver bremse på direktørlønninger, dyk til asiatiske aktier

Theresa May tøver med afgørende afstemning