Politik Af
Jerome Powell, der er formand for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vurderer, at den amerikanske økonomi står stærkt, at der ikke er løftet sandsynlighed for en recession, og at økonomien er tæt på maksimal beskæftigelse.

Det skriver Bloomberg News.

- I dag viser data på det nationale niveau en stærk økonomi. Arbejdsløsheden er nær et halvt århundredes lavpunkt, og den økonomiske produktion vokser med en solid hast, sagde Jerome Powell tirsdag i en tale på et Mississippi Valley State University.

Arbejdsløsheden i USA ligger omkring 4 pct., hvilket er det laveste siden 1960'erne.

Samtidig pegede Fed-formanden på, at der er mange steder, især i landområderne, hvor man ikke har mærket den økonomiske fremgang, men at centralbanken kan gøre sit til for at hjælpe mod det ved at sikre prisstabilitet og fuld beskæftigelse.

- Den åbenlyse måde at vokse størrelsen af økonomien på er at bringe folk ind i økonomien fra kanten, sagde Jerome Powell og henviste til, at netop det at få folk fra udkanten af arbejdsmarkedet med ind i opsvinget bør være i fokus, og at centralbanken overvejer det forhold i sin politik.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse