Politik Af
De enkelte EU-lande har mere end svært ved at kontrollere og slå ned på hvidvask. Derfor bør der være en central EU-myndighed med et stærkt mandat, der kan stå for opgaven.

Det siger Petr Jezek, formand for EU-Parlamentets arbejdsgruppe for hvidvask og finansiel kriminalitet, på et pressemøde i København.

"For 10 år siden havde vi finanskrisen, og siden har vi i EU gjort meget for at forbedre hele systemet, så vi kan forhindre, at det ikke sker igen. Men når det kommer til hvidvask, så er vi ikke nået så langt, og der er meget arbejde foran os," siger Petr Jezek og fortsætter:

"Jeg tror, at problemet er blevet undervurderet. Men det er klart, at hvidvask er en forbrydelse og i de tilfælde, hvor penge strømmer ind fra eksempelvis Rusland er det også et sikkerhedsproblem. Så det er et stort problem."

Han fortæller, at han mener, at EU bør have en meget større rolle med at kontrollere det finansielle system, når det kommer til hvidvask. For det kan ikke ligge alene hos medlemslandene.

"Vi ser altid det samme. EU-Parlamentet skubber på for øget regulering, og så arbejder medlemslandene for at udvande og mindske styrken af forslagene. Så lovgivningen skal styrkes, og der er en idé om at skabe et EU-organ med magt til at gå ind i sager selv."

"Lokale myndigheder har tit ikke ressourcer nok og nogle gange er de presset politisk. Så et EU-organ vil gøre situationen bedre," siger Petr Jezek./ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Estland smider Danske Bank ud af landet

  USA: Aktierne ventede sig til plus - Walmart lyste op

  Hovedstaden er danmarksmester i skat på erhvervsliv

  Analytikere kan ikke enes om Mærsk i 2019

  Interview med formand for estisk finanstilsyn: Det danske finanstilsyn har været for bløde over for Danske Bank

  Her kommer boliglånet med 0 pct. i fast rente

  Bernie Sanders indsamler sin første million på få timer

  Boligejernes bidragssatser er stormet opad med 80 pct: Så meget koster det dig

  Danske skove har det ringe og er blevet mørkere