Politik Af
Flere fremtrædende personer som blandt andre USA's præsident, Donald Trump, glimrer ved deres fravær, når over 3000 politikere og erhvervsfolk fra hele verden tirsdag tropper op til det årlige World Economic Forum i den schweiziske bjerglandsby Davos.

Frem til lørdag skal de mange indflydelsesrige personer vanen tro drøfte løsninger på globale udfordringer som for eksempel ulighed og klima.

Tirsdagens første hovedtaler er Brasiliens nye præsident, Jair Bolsonaro.

Det bliver hans debut på den internationale scene, efter at han blev indsat i begyndelsen af januar.

Æren med at åbne årets møde var ellers tildelt Donald Trump, men han har meldt afbud på grund af den igangværende budgetkrise i USA.

En delegation af topministre bliver også hjemme i Washington, besluttede Trump forleden.

Heller ikke de øverste ledere fra Kina, Indien og Rusland kommer til Schweiz, og der er også indløbet afbrud fra Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

Han bliver i Paris for at finde en løsning på de omfattende protester, som bevægelsen "De Gule Veste" gennemfører i Frankrig.

Theresa May har også hænderne så fulde med brexit, at den britiske premierminister springer besøget i Davos over.

Deres fravær vil sandsynligvis bringe deltagere som Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, Japans premierminister, Shinzo Abe, eller FN's generalsekretær, António Guterres, mere i fokus, skriver nyhedsbureauet dpa.

Aftagende global økonomisk vækst, populistiske strømninger, politiske spændinger, handelskrige og Storbritanniens usikre vej ud af EU er blandt deltagernes største bekymringer, viste en rundspørge op til mødet.

Dette års officielle tema er "Globalisering 4.0" - en vision om en forbundet verden, der sammen tackler den økonomiske ulighed, som følger med globaliseret handel og produktion.

/ritzau/dpa

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Gamingaktier blev banket ned i 2018: Er det nu, du skal investere i dem?

78-årige Benny Frandsens virksomhed buldrer frem: Resultat vokset otte år i træk

Styrelse henter 2,5 milliarder på opkrævning af gæld

Rockwool og FLS i bunden af rødt C25 efter dårlige nøgletal globalt

Icelandair dropper igen drøftelser om samarbejde med Wow Air

Skatteminister udskyder ny boligskattelov til efter et valg

Truslen fra cyberspionage er fortsat på højeste niveau

Deutsche Bank-chefer får forbud mod at handle Deutsche-aktier

Teknisk analyse: Hold dig fra Danske Bank - aktien kan falde yderligere