Medie: Kina vil øge USA-import for at bringe balance i handlen
Den amerikanske præsident Trump har i lang tid været i handelskonflikt med Kina
Foto: Mandel Ngan/ AFP/ Ritzau Scanpix
Politik Af
Kina har tilbudt USA at øge sin import fra landet over de kommende seks år. Det siger unavngivne kilder tæt på forhandlingerne til mediet Bloomberg News.

Ved at øge den årlige import fra USA vil Kina bringe balance i handlen mellem de to lande i 2024. Sidste år havde Kina et handelsoverskud på 323 mia. dollar.

Tilbuddet, der tidligere på måneden blev fremsat under forhandlinger om at løse den nuværende handelstvist mellem de to lande, blev mødt med skepsis af de amerikanske forhandlere.

Ifølge de unavngivne kilder vil USA have et bedre tilbud - det kræves således, at der bliver rettet op på ubalancen i handlen mellem de to lande inden for de næste to år.

Det er ikke første gang, at Kina har tilbudt at reducere forskellen mellem de to landes handel for at løse den nuværende konflikt mellem landene.

I maj kasserede den amerikanske præsident, Donald Trump, skelettet til en aftale, der ville have øget Kinas indkøb af amerikanske varer "betragteligt".

Rammen var forhandlet på plads af USA's finansminister, Steven Mnuchin.

Mødet mellem repræsentanter fra de to lande tidligere på måneden endte uden resultater. Forhandlingerne ventes at fortsætte senere på måneden, hvor den kinesiske vicepremierminister, Lie Hu, efter planen rejser til Washington, USA.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Prisforskel på fast og variabel rente er stort set væk - ny konverteringsbølge kan være på vej

Socialdemokratiet har fundet fejl i central beregning fra Finansministeriet: Nu har partiet pludselig 500 mio kr mere til velfærd

Engelske problemer piner stadig Danish Crown: Skrap spareplan og højere priser giver lille fremgang

1200 boligejere risikerer kæmpe skatteregning efter sommerferien

Dagens måling: Stram Kurs har opbakning fra næsten 120.000 danskere

Konservative kræver Theresa Mays afgang - brexit-løfter afvist fra alle sider

Stor modetøjskoncern laver lynhurtigt frasalg

Drone-firma henter lån til skibseventyr i Nordeas nye startup-program

Grød-stifter har en svaghed for brugte biler: "Jeg synes, det er helt vildt nederen at købe en bil, og så mister den værdi med det samme"