Medie: Kina vil øge USA-import for at bringe balance i handlen
Den amerikanske præsident Trump har i lang tid været i handelskonflikt med Kina
Foto: Mandel Ngan/ AFP/ Ritzau Scanpix
Politik Af
Kina har tilbudt USA at øge sin import fra landet over de kommende seks år. Det siger unavngivne kilder tæt på forhandlingerne til mediet Bloomberg News.

Ved at øge den årlige import fra USA vil Kina bringe balance i handlen mellem de to lande i 2024. Sidste år havde Kina et handelsoverskud på 323 mia. dollar.

Tilbuddet, der tidligere på måneden blev fremsat under forhandlinger om at løse den nuværende handelstvist mellem de to lande, blev mødt med skepsis af de amerikanske forhandlere.

Ifølge de unavngivne kilder vil USA have et bedre tilbud - det kræves således, at der bliver rettet op på ubalancen i handlen mellem de to lande inden for de næste to år.

Det er ikke første gang, at Kina har tilbudt at reducere forskellen mellem de to landes handel for at løse den nuværende konflikt mellem landene.

I maj kasserede den amerikanske præsident, Donald Trump, skelettet til en aftale, der ville have øget Kinas indkøb af amerikanske varer "betragteligt".

Rammen var forhandlet på plads af USA's finansminister, Steven Mnuchin.

Mødet mellem repræsentanter fra de to lande tidligere på måneden endte uden resultater. Forhandlingerne ventes at fortsætte senere på måneden, hvor den kinesiske vicepremierminister, Lie Hu, efter planen rejser til Washington, USA.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


ATP langer ud efter C25-direktørers lønfest: Bestyrelser skal have modet til at stoppe stigende lønninger

Investor Live: Styrer mod rød åbning båret af recessions-frygt

Udsigt til rød aktiestart: Nervøse investorer skal stille sig på sidelinien i dag, siger investeringsøkonom

Danfoss vil hælde mere benzin op opkøbsmaskinen: Har 15 milliarder til at købe virksomheder for

Afskaffelse af enkroneselskaber gør Danmark til EU's næstdyreste land at stifte selskab i

Seniorstrateg efter store aktiefald: Vær forsigtig - det her er et klassisk risk-off

Internationale avisuddrag: Volvo advarer mod selvkørende biler, Apple står foran stort strategiskifte, Uber tæt på kæmpe opkøb

Morgenbriefing: ATP kræver bremse på direktørlønninger, dyk til asiatiske aktier

Theresa May tøver med afgørende afstemning