Medie: Kina vil øge USA-import for at bringe balance i handlen
Den amerikanske præsident Trump har i lang tid været i handelskonflikt med Kina
Foto: Mandel Ngan/ AFP/ Ritzau Scanpix
Politik Af
Kina har tilbudt USA at øge sin import fra landet over de kommende seks år. Det siger unavngivne kilder tæt på forhandlingerne til mediet Bloomberg News.

Ved at øge den årlige import fra USA vil Kina bringe balance i handlen mellem de to lande i 2024. Sidste år havde Kina et handelsoverskud på 323 mia. dollar.

Tilbuddet, der tidligere på måneden blev fremsat under forhandlinger om at løse den nuværende handelstvist mellem de to lande, blev mødt med skepsis af de amerikanske forhandlere.

Ifølge de unavngivne kilder vil USA have et bedre tilbud - det kræves således, at der bliver rettet op på ubalancen i handlen mellem de to lande inden for de næste to år.

Det er ikke første gang, at Kina har tilbudt at reducere forskellen mellem de to landes handel for at løse den nuværende konflikt mellem landene.

I maj kasserede den amerikanske præsident, Donald Trump, skelettet til en aftale, der ville have øget Kinas indkøb af amerikanske varer "betragteligt".

Rammen var forhandlet på plads af USA's finansminister, Steven Mnuchin.

Mødet mellem repræsentanter fra de to lande tidligere på måneden endte uden resultater. Forhandlingerne ventes at fortsætte senere på måneden, hvor den kinesiske vicepremierminister, Lie Hu, efter planen rejser til Washington, USA.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Interview med formand for estisk finanstilsyn: Det danske finanstilsyn har været for bløde over for Danske Bank

  Her kommer boliglånet med 0 pct. i fast rente

  Analyse: Fru Larsen giver Movia en lærerig røffel

  USA: Plusser med comeback til detailaktier

  Markedet lukker: William Demant sendt i kulkælderen efter regnskab

  Analytikere: Danske Banks forretning i Estland kan blive en udsalgsvare

  Boligejernes bidragssatser er stormet opad med 80 pct: Så meget koster det dig

  Aktier: William Demant ramte bunden i Europa

  Netcompany-storaktionær vil afhænde resten af sine aktier