DF om brexitafstemning: EU må genåbne forhandlingerne
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, (tv.) og Socialistisk Folkepartis formand, Pia Olsen Dyhr, (th.) er begge bekymrede for briternes nej
Foto: Philip Davali / Scanpix
Politik Af
Det britiske parlament har tirsdag forkastet premierminister Theresa Mays brexitaftale med EU.

Hos Dansk Folkeparti mener formand Kristian Thulesen Dahl, at EU er nødt til at genåbne forhandlingerne med Storbritannien, så det ikke ender med et scenarie, hvor briterne forlader samarbejdet uden en skilsmisseaftale.

Det har EU-landene ellers været kraftig modstander af.

"Jeg mener i hvert fald, at vi i meget klar tale skal sige, at vi må tilbage til forhandlingsbordet. Det at stå stift over for briterne og afvise nye forhandlinger mener jeg, vil være en fejl."

"Ikke at give det et forsøg vil være en historisk fejltagelse. Det er ikke godt for dansk erhvervsliv og Danmark, hvis der ikke kommer en løsning," siger han til TV2 News.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, er også bekymret for situationen i Storbritannien.

"Vi står nu i en dybt alvorlig situation. Det vil få katastrofale følger for Storbritannien, EU og også Danmark, hvis det ender med et hårdt brexit." 

"Det vil betyde, at vi risikerer at miste milliardindtægter i dansk eksport og tusindvis af danske arbejdspladser," siger Nicolai Wammen til Ritzau.

Ordføreren håber, at man i Storbritannien vil prøve at finde hinanden i et nationalt kompromis, der gør, at man kan få en konstruktiv dialog med EU, så et hårdt brexit kan undgås.

Også justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kommenterer brexitafstemningen i et opslag på Facebook.

"Det her er skidt. Jeg håber stadig, der findes en løsning, men nu må briterne gøre op med sig selv, hvad de så vil," skriver han.

SF-formand Pia Olsen Dyhr skriver følgende på Twitter:

"Dårlig dag for briterne, for danskerne, for EU, ja, for fælleskabet #dkpol #BrexitDeal."

/ritzau/

NYT AFSNIT Kristian Thulesen Dahl (DF) har sat statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) i en særdeles prekær situation. Sådan lyder vurderingen fra Børsens ansv. chefredaktør Bjarne Corydon, efter Kristian Thulesen Dahl onsdag trak en streg i sandet og meddelte, at partiet ikke vil komme Socialdemokratiet til undsætning. Hvor efterlader det Mette Frederiksen og hendes muligheder for at komme til magten? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co."Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Corydon: Thulesen Dahl har forladt Mette Frederiksen ved alteret

Handelsstrid rammer amerikanske renter - trykkes ned i 2017-niveau

Chr. Hansen-bossens personlige mål er en bedre balance mellem privatliv og arbejdsliv: "Hvis det er en smuk eftermiddag, går jeg tidligere"

Falsk vin for milliarder overstrømmer markedet: "Jeg er overbevist om, at problemet bliver større"

Mens konservative kræver Mays afgang fredag - kæmper hun videre for brexit-aftale

Kina: USA skal rette op før forhandlinger om handelsaftale kan fortsætte

Markedet lukker: Handelsstrid og svage PMI-tal præger rødt marked - Mærsk faldt inden regnskab

Analytikere forventer medvind til Mærsk i skyggen af handelskrig - men "det vil overraske mig helt vildt, hvis der kommer en opjustering"

Formand for lokalbankerne: Vi er blevet skydeskive for pressen, politikere og offentligheden