USA: Centralbankchef lover tålmodig rentepolitik
Formand for USA's Federal reserve Jerome Powell
Foto: Scanpix
Politik Af
Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank, Federeal Reserve, lover torsdag, at banken vil være afventende, overvågende og tålmodig i sin rentepolitik.

Det fremgår af en tale til The Economic Club of Washington.

"Den gode ting er, at vi er i en situation, hvor vi kan være tålmodige og fleksible og vente og se, hvad der udvikler sig," sagde Jerome Powell i sin tale i Washington torsdag ifølge Bloomberg News.

"Man skal forvente, at vi vil være tålmodige og overvågende, og ventende og seende."

Han pegede samtidig på, at bankens rentebane, som senest i forbindelse med rentemødet i december indikerede to renteforhøjelser mere, er baseret på meget stærke økonomiske udsigter, men han tilføjede, at der ikke er en fastlagt rentebane.

Ifølge Powell er arbejdsmarkedet meget stærkt i USA, og 2018 var et meget godt år for USA's økonomi.

Formanden for centralbanken anførte samtidig i sin tale, at han ikke ser økonomiske data, som peger på en forhøjet risiko for recession i USA, eller for den sags skyld på risiko for finansielle bobler, og den største bekymring for centralbanken er den globale økonomi.

Jerome Powell talte også om centralbankens fortsatte planer om at reducere sin balance ved ikke at geninvestere sin obligationsbeholdning, når den løbende indfries.

"Balancen vil være substantielt mindre, end den er nu," sagde Jerome Powell, formand for Federal Reserve, ifølge Bloomberg News i forbindelse med talen til The Economic Club of Washington.

Niveauet for balancen vil dog ifølge Powell ende en del højere eller "ikke i nærheden af, hvor den var før" finanskrisen, der er årsagen til bankens meget store beholdning af obligationer. Federal Reserve indledte nemlig et massivt opkøbsprogram i kølvandet af finanskrisen i 2008 for at støtte markederne med likviditet.

Powell udløste før jul store udsving på aktie- og obligationsmarkedet i USA, da han i forbindelse med renteforhøjelsen i december fortalte, at planen om at reducere balancen var på "autopilot". Det tvang ham ud i en opblødning nogle dage senere, da han kommenterede, at banken ikke ville tøve med at ændre sin politik, hvis det bliver nødvendigt.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


DSV-aktien stryger til tops i C25 efter bud på schweizisk konkurrent

DSV bekræfter milliardbud på rival: "En unik mulighed for begge virksomheder"

Korrespondent: Mays historiske nederlag kan fremtvinge parlamentsvalg

Analytikere uenige om aktiereaktion efter DSV's milliardbud på schweizisk rival

DSV-købsmål brager op i formarkedet

Før markedet åbner: Opkøbsivrig DSV i fokus i ventet positivt marked

Overblik: Onsdag kæmper Theresa May for sin regerings overlevelse - sådan tabte hun den dramatiske afstemning

Udsigt til grøn åbning - fokus på DSV-aktie efter købstilbud

Panalpina: "Bedst for aktionærerne at offentliggøre DSV-bud nu"