Aktier: Mørke skyer trækker sammen fra øst og vest i europæisk aktiemarked
Storbritanniens premierminister Theresa May.
Foto: Arkivfoto/Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix
Politik Af
Mørke skyer fra både øst og vest trækker torsdag sammen over de europæiske aktiemarkeder, der ikke formår at holde det positive momentum, der har præges årets indledende handelsdage.

Torsdag middag ligger det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,4 pct. lavere.

I London hersker der fortsat bekymring over brexit-udsigterne, og på det tyske marked presses stemningen af udeblevne konkrete positive nyheder fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Og generelt lægger de seneste prisdata fra Kina en dæmper på humøret, efter at de torsdag morgen skuffede økonomernes forventninger betragteligt med en stigning i producentpriserne i december på 0,9 pct. på årsbasis og et løft i forbrugerpriserne på 1,9 pct. Markedet ser et varsel om opbremsning i den økonomiske vækst i Kina i de nye tal.

På de store markeder falder de toneangivende indeks med 0,5 pct. for DAX-indekset i Frankfurt, med 0,1 pct. for FTSE 100-indekset i London og med 0,8 pct. for CAC 40-indekset i Paris.

Blandt dagens vinderaktier ligger Swedish Match i toppen med et plus på 3,2 pct., efter at finanshuset Bernstein har opgraderet sin anbefaling af den svenske snusaktie til "outperform" fra "market perform".

Den tyske kemikoncern Lanxess er med i førerfeltet med et plus på 2,0 pct. Selskabet har lanceret et aktietilbagekøbsprogram på 200 mio. euro.

Og den franske ISS-konkurrent Sodexo løftes 1,8 pct. som kvittering for et regnskab for første kvartal, der bekræfter selskabets forventninger.

I den dystre ende af Stoxx 600-indekset falder den tyske belysningskoncern Osram 6,5 pct., efter at selskabet har varslet lavere overskud end ventet i sit sidste kvartal og i øvrigt forudser faldende efterspørgsel.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Lars Løkkes SV-tanke kom lidt klodset fra start

B&O-forhandlere savner nye produkter: Nu får de kostbart kæmpe-tv til efteråret

"Det sidste man skal gøre er jo ting, man ikke synes er rigtige. Så må man finde et andet job"

Schweiziske vælgere godkender skattefordele til multinationale firmaer

Ny meningsmåling: To blå partier under spærregrænsen

Dansk laboratorietest: Diesel forurener mindre end benzin

Skal du snart ud at rejse: Ny undersøgelse viser de bedste og værste lufthavne og flyselskaber

Ambu indgår amerikansk samarbejde om distribution

S vil skære udslip af drivhusgasser 60 pct. i 2030