Aktier: Mørke skyer trækker sammen fra øst og vest i europæisk aktiemarked
Storbritanniens premierminister Theresa May.
Foto: Arkivfoto/Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix
Politik Af
Mørke skyer fra både øst og vest trækker torsdag sammen over de europæiske aktiemarkeder, der ikke formår at holde det positive momentum, der har præges årets indledende handelsdage.

Torsdag middag ligger det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,4 pct. lavere.

I London hersker der fortsat bekymring over brexit-udsigterne, og på det tyske marked presses stemningen af udeblevne konkrete positive nyheder fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Og generelt lægger de seneste prisdata fra Kina en dæmper på humøret, efter at de torsdag morgen skuffede økonomernes forventninger betragteligt med en stigning i producentpriserne i december på 0,9 pct. på årsbasis og et løft i forbrugerpriserne på 1,9 pct. Markedet ser et varsel om opbremsning i den økonomiske vækst i Kina i de nye tal.

På de store markeder falder de toneangivende indeks med 0,5 pct. for DAX-indekset i Frankfurt, med 0,1 pct. for FTSE 100-indekset i London og med 0,8 pct. for CAC 40-indekset i Paris.

Blandt dagens vinderaktier ligger Swedish Match i toppen med et plus på 3,2 pct., efter at finanshuset Bernstein har opgraderet sin anbefaling af den svenske snusaktie til "outperform" fra "market perform".

Den tyske kemikoncern Lanxess er med i førerfeltet med et plus på 2,0 pct. Selskabet har lanceret et aktietilbagekøbsprogram på 200 mio. euro.

Og den franske ISS-konkurrent Sodexo løftes 1,8 pct. som kvittering for et regnskab for første kvartal, der bekræfter selskabets forventninger.

I den dystre ende af Stoxx 600-indekset falder den tyske belysningskoncern Osram 6,5 pct., efter at selskabet har varslet lavere overskud end ventet i sit sidste kvartal og i øvrigt forudser faldende efterspørgsel.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


DSV-topchef om milliardbud: Vi gør det fordi vi synes det er rigtigt - jeg nægter at underlægge mig noget pres

Lars Larsen om opfordring til køb af Silkeborg IF: "Man skal ikke tro, at "det rige svin" bare altid står klar med pengepungen"

Corbyn vil vælte May onsdag aften: Her er de mulige udfald

Vinder af slagsmål med Aarsleff: "Det har været Davids kamp mod Goliath"

Overblik: DSV på opkøbstogt - derfor byder selskabet milliarder på rival

DSV-direktør om milliardopkøb: Vi er klar til budkrig

Vänsterpartiet accepterer Löfven som statsminister i Sverige

Overblik: Onsdag kæmper Theresa May for sin regerings overlevelse - sådan tabte hun den dramatiske afstemning

Aktiestatus: Købelystne DSV trækker C25 til ny stigning