Skuffet Uffe Elbæk: Forskel på S og V er nuancer i gråt
Alternativets leder, Uffe Elbæk, holder fast i, at hans parti er klar til at fælde en socialdemokratisk ledet regering efter næste valg. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Politik Af
Alternativet kan sidde med de afgørende mandater, når regeringen skal sammensættes efter valget til Folketinget senere i år.

Partiets leder, Uffe Elbæk, har dog svært ved at se forskel på en regering, der har enten Venstres formand, nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, eller Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som frontfigur.

- Jeg må bare sige, at med mit hoved kan jeg ikke se den store forskel, siger Uffe Elbæk i et interview med Politiken.

Alternativets leder, der sidste år selv meldte sig som statsministerkandidat, kalder det "nuancer i gråt til forskel", om Venstre eller Socialdemokratiet får magten. Og det er bestemt ikke ment som en ros.

Uffe Elbæk er ikke mindst skuffet over Socialdemokratiet, som han med egne ord tidligere har haft "et forhold grænsende til det romantiske til".

- Jeg hører bare ikke et Socialdemokrati, der går ud og siger, at det er helt uacceptabelt at se den voksende fattigdom blandt børn, uagtet om de er hvide eller brune, siger han til Politiken.

- At når de kommer til magten, vil de løfte de socialt udsatte familier, uagtet hvilket postnummer de bor i.

- Hvis Svend Auken (tidligere S-formand og miljøminister, red.) havde levet i dag og kigget på den her klimakrise, havde han ikke accepteret tre havvindmølleparker. Han ville have sagt, at vi skal da mindst have ti. Det er da fuldstændig uambitiøst, siger Uffe Elbæk.

Alternativet har flere gange tidligere meddelt, at partiet er klar til at vælte en socialdemokratisk ledet regering, hvis den ikke lever op til blandt andet målene på klimaområdet.

Den holdning holder Uffe Elbæk fast i.

- Vi vil ikke holde hånden under nogen regering. Og det vil vi ikke, fordi klimaforandringerne kræver dybe radikale forandringer. En erkendelse, som desværre ikke præger hverken S' eller V's politik i dag, siger han.

Næste valg til Folketinget finder sted senest 17. juni.

/ritzau/

Få indsigt med Børsen Uddannelse

Kompetenceudvikling til dig, der hver dag tager ansvar for dig selv, for andre og for din virksomhed – fordi ansvar kræver indsigt. Se alle uddannelserne her.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Apple-medstifter gør status otte år efter Steve Jobs' død: "Hvis bare han havde været her til at se det hele"

Italienske DSV Panalpina-ansatte strejker i protest mod fyringer

13-årig søn overtalte sagsøgt for udbyttesvindel til at købe lejlighed til 80 mio

North Media har haft nogle fede år på børsen - men omsætningen er under pres: Den trykte tilbudsavis findes stadig om fem år

DI's topchef: "Jeg har mødt politikere, hvor det er tydeligt, at de lever på en anden planet"

Fire stjerner: Nikolaj Coster-Waldau er fremragende i ny dansk film om selvmord

Efter magtkamp med vennen: Iværksætter får 17 mio til ny spilsatsning

Vi anbefaler: To kulturoplevelser i den kommende uge

Tesla-milliardær Elon Musk lancerer skudsikker rumbil: Men under præsentation viste elbilen svaghedstegn