Politik Af
Den konservative britiske premierminister, Theresa May, beskylder en af sine forgængere - Tony Blair - for at "underminere" Brexit-forhandlingerne, fordi han stærkt opfordrer til en ny folkeafstemning om EU.

May kalder Blairs udtalelser for "en fornærmelse mod den post, som han engang havde".

- En premierminister skal ikke lægge ansvaret fra sig, siger May ifølge BBC.

Blair sagde i London for få dage siden, at en folkeafstemning bør finde sted, da der i parlamentet ikke er flertal for hverken den ene eller den anden brexit-løsning.

- Situationen i parlamentet er fastlåst. Det kan ikke træffe en beslutning, og derfor må vi gå tilbage til den britiske befolkning og spørge igen, sagde den tidligere regeringschef til Radio 4 lørdag.

I en reaktion på Mays skarpe kommentar afviser Blair, der er fra arbejderpartiet Labour, at en ny folkeafstemning skulle være udemokratisk.

- Det er langt fra udemokratisk. Det ville være det modsatte, og der er også mange højtstående medlemmer af hendes eget konservative parti, som har sagt det samme, siger Blair.

Torsdag mødtes 10 parlamentsmedlemmer fra Labour med Mays højrehånd, David Lidington for at diskutere endnu en folkeafstemning.

Kilder tæt på Lidington siger til BBC, at de overvejende kom med "standard argumenter", og at han ikke har planer om at agitere for endnu en folkeafstemning.

I Labour er der også mange fremtrædende medlemmer, som er dybt bekymrede ved tanken om endnu en folkeafstemning.

En ny folkeafstemning kræver ny lovgivning og udarbejdelse og godkendelse af regler for kampagner. Det tog syv måneder at få parlamentet til at godkende folkeafstemningen i 2016.

Iagttagere siger dog, at en ny folkeafstemning i teorien kan gennemføres meget hurtigt.

/ritzau/

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Tesfaye om nyt regneprincip for skattelettelser: "Vi gør det ikke for at genere Anders Samuelsen"

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet