EU-lande udskyder beslutning om digital skat efter uenighed
Danmark har fra begyndelsen været et af de lande, der er imod den model, som har været udgangspunkt for forhandlingerne. Et ændret forslag fra Tyskland og Frankrig præsenteret mandag aften ændrer ikke på den holdning.
Foto: Arkivfoto/Philip Davali/Ritzau Scanpix
Politik Af
Der har længe været uenighed blandt EU's medlemslande om en mulig digital serviceskat rettet mod it-virksomheder som Google og Facebook.

På tirsdagens møde i Bruxelles mellem EU-landenes finansministre var der lagt op til, at der skulle findes en fælles holdning. Men heller ikke tirsdag er de kommet i mål.

Det oplyser finansminister Kristian Jensen (V), som i fællesskab med sine EU-kolleger er nået frem til, at forslaget skal skubbes til side.

Derfor kommer det heller ikke på dagsordenen på næste uges topmøde i Bruxelles, hvor EU's stats- og regeringschefer samles. Det vil i stedet blive samlet op igen af finansministrene i begyndelsen af 2019.

Danmark har fra begyndelsen været et af de lande, der er imod den model, som har været udgangspunkt for forhandlingerne. Et ændret forslag fra Tyskland og Frankrig præsenteret mandag aften ændrer ikke på den holdning.

"Vi mener stadigvæk, at der skal være en fair beskatning af digitale selskaber. Vi synes bare, at den skat, der skal indføres, skal være effektiv, fair og i stand til at levere et provenu til landene og ikke koste os provenu."

"Vi er bekymrede for den model, der ligger for den digitale serviceskat, fordi det netop vil medføre et brud på de principper, vi normalt har," siger finansminister Kristian Jensen.

Han foretrækker i lighed med flere af sine kolleger at vente på, at man finder en global løsning under OECD-regler.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Det estiske finanstilsyn bekræfter: Danske Bank skal være ude af Estland om otte måneder

  Medie: Det estiske finanstilsyn vil lukke Danske Banks filial i Estland

  Svensk krone i dørken efter markant overraskende inflationstal

  Ny chef for Fætter BR fundet internt i Salling Group: 37-årige Charlotte From skal åbne 25 butikker i løbet af foråret

  GN Audio køber amerikanske Altia Systems for op mod 125 mio. dollar

  Tag kontrollen over din pensionsopsparing

  TDC køber konkurrerende mobilselskab

  Better Collective leverer vækst på 54 pct - satser på enormt amerikansk potentiale

  Honda lukker fabrik i Storbritannien i 2021: Tusinder kan miste deres job