Løkke: Aftale er et stort skridt frem mod bøvlet brexit
Foto: Philip Davali/ Ritzau Scanpix
Politik Af
Opdateret 21.44 - Storbritanniens regering har onsdag aften nået et vigtigt højdepunkt i de ellers lange, besværlige forhandlinger om briternes udtrædelse af EU.

Det understreger Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V).

"Brexit er og forbliver en trist ting, men alligevel har jeg lige nu svært ved at få armene ned, siger han i en skriftlig udtalelse. Det er overordentligt positivt, at den britiske regering giver grønt lys til udtrædelsesaftalen, som vores forhandlere blev enige om i går. Det er et stort skridt væk fra den grimme skilsmisse, hvor porcelænet ryger gennem luften."

Premierminister Theresa May har sikret sig opbakning i sin regering til det udkast til en brexitaftale, forhandlere fra EU og Storbritannien er enedes om. Det meddelte hun onsdag aften efter et mere end fem timer langt regeringsmøde.

Men May anerkender, at der stadig er lang vej igen, før der ligger en endelig aftale. Det samme gør Lars Løkke Rasmussen.

"Nu skal vi nærlæse aftaleteksten. Vi er klar til at rykke videre i forhandlingerne, og jeg ser frem til at drøfte udtrædelsesaftalen med vores europæiske partnere. Det er ingen hemmelighed, at der har været tale om meget vanskelige forhandlinger, og det er vigtigt at understrege, at vi ikke er helt i mål, før aftalen er endelig godkendt både i Storbritannien og i EU," siger han.

Statsministeren håber, at der snart kan sættes punktum for forhandlingerne om Storbritanniens exit fra EU.

Brexit kommer dog under alle omstændigheder til at skabe bøvl, barrierer og mindre vækst end ellers, pointerer Lars Løkke Rasmussen.

"Men det er godt, at vi forhåbentligt snart kan ånde lettet op og skabe maksimal tryghed om danskerne og vores arbejdspladser. Vi trænger til at se fremad og koncentrere os om de kommende forhandlinger om et forhåbentlig tæt fremtidigt forhold mellem EU og Storbritannien."

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDette kan være nytårsraketterne

Sponsoreret af
Investtech

Forsiden lige nu


Theresa May besejrer brexitfløjen og vinder lederopgør

Aktier USA: Plusser efter positive toner fra Trump

Mærsk klar med mia-beløb til grønt sats - rivaler melder hus forbi

Stifteren af To Øl har fået succes ved at lade de ansatte bestemme: "Det handler om at vide, hvornår jeg skal holde mig væk"

De store installatører bliver tromlet når byggerier kører af sporet - og det koster

Analyse: Hvem kan vende et stort kurstab til noget positivt? Claus E. Petersen kan

Køber MBA-studerende ved DTU katten i sækken for 475.000 kr?

Medier: Før afgørende afstemning - Theresa May lover at gå af før næste valg

Niels Lunde: Truslen fra Amazon er større end den ser ud til