Skatteminister indbringer Bech-Bruun for Advokatnævnet
Foto: Olafur Steinar Gestsson/ Ritzau Scanpix
Politik Af
Opdateret 14.31 med kommentar fra Bech-Bruun - Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har valgt at indbringe advokatvirksomheden Bech-Bruun for Advokatnævnet. 

Det sker efter at DR og Politiken har beskrevet at Bech-Bruun kan have spillet en dobbeltrolle i sagen om den formodede svindel med udbytteskat mod Danmark.

En sag der vurderes at have kostet den danske statskasse 12,7 mia. kr. fra 2012 til 2015. 

Bech-Bruun vandt i 2016 udbuddet om at lave advokatundersøgelse af sagen, men det har siden vist sig, at tidligere ansatte har ydet rådgivning til den tyske bank, North Channel Bank, der er blevet brugt i udbytteskandalen.

"Efter at have nærlæst Bech-Bruuns redegørelse kan jeg slå helt fast, at med den viden, vi har i dag, så havde jeg ikke valgt Bech-Bruun til at foretage advokatundersøgelsen. Jeg har ingen grund til at tro, at konklusionerne i undersøgelsen ikke holder hele vejen, men jeg kan ikke lukke sagen ned her. Derfor har jeg besluttet at gå til Advokatnævnet og få deres vurdering af Bech-Bruuns ageren i sagen. Når jeg kender nævnets vurdering og eventuelle sanktion, vil jeg vurdere, hvad der videre skal ske, og om vi skal kræve, at Bech-Bruun tilbagebetaler det honorar, de fik for at udføre opgaven", siger skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

Advokatnævnet er et lovbestemt og uafhængigt klagenævn.

Tilfredshed i Bech-Bruun

I Bech-Bruun erklærer man sig glad for Skatteministerens beslutning. 

"Vi har selv allerede sidste søndag i et brev til Advokatrådet bedt om, at de ville gå ind i sagen og tilkendegive deres vurdering af vores adfærd ud fra en advokatetisk vinkel. Det gjorde vi for at få afklaret enhver tvivl om Bech-Bruuns habilitet. Advokatrådet har derefter bedt os om en redegørelse, så at skatteministeren i dag har valgt at indbringe sagen for Advokatnævnet, er vi faktisk glade for. Vores vurdering er stadig, at vi helt klart var habile, da vi afgav vores erklæring forud for vores arbejde med advokatundersøgelsen for Skatteministeriet. Og vi imødeser derfor meget en afgørelse fra Advokatnævnet. Jeg hæfter mig desuden ved, at skatteministeren ikke har nogen grund til at betvivle kvaliteten af vores undersøgelse," lyder det i en kommentar fra videnpartner i Bech-Bruun Lars Lindencrone Petersen.

Advokatrådet er Advokatsamfundets bestyrelse, der blandt andet har til opgave at sikre advokaternes faglige kompetencer og sørge for at de krav som advokater er underlagt bliver håndhævet.

Undersøgelse er igangPå Advokatsamfundets hjemmeside, kan man læse at Advokatrådet allerede er igang med at undersøge Bech-Bruuns rolle. 

"Såfremt Advokatrådet i forbindelse med sine undersøgelser konstaterer, at der har været tale om en overtrædelse af god advokatskik, vil der blive rejst en disciplinærsag imod den eller de pågældende advokater ved Advokatnævnet. Såfremt tilsynssagen viser, at der formentlig er tale om en overtrædelse af straffeloven, indgiver Advokatrådet en politianmeldelse. Endelig lukkes tilsynssagen, såfremt Advokatrådet finder, at der ikke er sket overtrædelse af de advokatetiske regler og derfor heller ikke noget grundlag for at rejse en sag ved Advokatnævnet."

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Citi barberer 30 pct. af kursmål for Genmab

Storbanker vildt uenige om aktiernes udvikling næste år: Festlig eller forsigtig strategi?

Brøndby IF nedjusterer: Hovedinvestor forlænger støtten

Minister om rullende udbyttesag i Nordea: "Jeg går ud fra, at bestyrelsen i ATP vurderer, om de har tillid til deres direktør"

16 personer tiltales for svindel for en halv milliard

Mens du sov: Ny nedtur til amerikanske aktier - "Der er dårlige nyheder på vej"

Chefstrateg: Udsigt til yderligere aktiefald - men vi nærmer os bunden

Fortrolighedsklausul mellem Danske Bank og whistleblower i fokus i dagens hvidvaskhøring

Nye salgstal fra Genmabs kræftmiddel: Derfor er billedet mudret