Skatteminister indbringer Bech-Bruun for Advokatnævnet
Foto: Olafur Steinar Gestsson/ Ritzau Scanpix
Politik Af
Opdateret 14.31 med kommentar fra Bech-Bruun - Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har valgt at indbringe advokatvirksomheden Bech-Bruun for Advokatnævnet. 

Det sker efter at DR og Politiken har beskrevet at Bech-Bruun kan have spillet en dobbeltrolle i sagen om den formodede svindel med udbytteskat mod Danmark.

En sag der vurderes at have kostet den danske statskasse 12,7 mia. kr. fra 2012 til 2015. 

Bech-Bruun vandt i 2016 udbuddet om at lave advokatundersøgelse af sagen, men det har siden vist sig, at tidligere ansatte har ydet rådgivning til den tyske bank, North Channel Bank, der er blevet brugt i udbytteskandalen.

"Efter at have nærlæst Bech-Bruuns redegørelse kan jeg slå helt fast, at med den viden, vi har i dag, så havde jeg ikke valgt Bech-Bruun til at foretage advokatundersøgelsen. Jeg har ingen grund til at tro, at konklusionerne i undersøgelsen ikke holder hele vejen, men jeg kan ikke lukke sagen ned her. Derfor har jeg besluttet at gå til Advokatnævnet og få deres vurdering af Bech-Bruuns ageren i sagen. Når jeg kender nævnets vurdering og eventuelle sanktion, vil jeg vurdere, hvad der videre skal ske, og om vi skal kræve, at Bech-Bruun tilbagebetaler det honorar, de fik for at udføre opgaven", siger skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

Advokatnævnet er et lovbestemt og uafhængigt klagenævn.

Tilfredshed i Bech-Bruun

I Bech-Bruun erklærer man sig glad for Skatteministerens beslutning. 

"Vi har selv allerede sidste søndag i et brev til Advokatrådet bedt om, at de ville gå ind i sagen og tilkendegive deres vurdering af vores adfærd ud fra en advokatetisk vinkel. Det gjorde vi for at få afklaret enhver tvivl om Bech-Bruuns habilitet. Advokatrådet har derefter bedt os om en redegørelse, så at skatteministeren i dag har valgt at indbringe sagen for Advokatnævnet, er vi faktisk glade for. Vores vurdering er stadig, at vi helt klart var habile, da vi afgav vores erklæring forud for vores arbejde med advokatundersøgelsen for Skatteministeriet. Og vi imødeser derfor meget en afgørelse fra Advokatnævnet. Jeg hæfter mig desuden ved, at skatteministeren ikke har nogen grund til at betvivle kvaliteten af vores undersøgelse," lyder det i en kommentar fra videnpartner i Bech-Bruun Lars Lindencrone Petersen.

Advokatrådet er Advokatsamfundets bestyrelse, der blandt andet har til opgave at sikre advokaternes faglige kompetencer og sørge for at de krav som advokater er underlagt bliver håndhævet.

Undersøgelse er igangPå Advokatsamfundets hjemmeside, kan man læse at Advokatrådet allerede er igang med at undersøge Bech-Bruuns rolle. 

"Såfremt Advokatrådet i forbindelse med sine undersøgelser konstaterer, at der har været tale om en overtrædelse af god advokatskik, vil der blive rejst en disciplinærsag imod den eller de pågældende advokater ved Advokatnævnet. Såfremt tilsynssagen viser, at der formentlig er tale om en overtrædelse af straffeloven, indgiver Advokatrådet en politianmeldelse. Endelig lukkes tilsynssagen, såfremt Advokatrådet finder, at der ikke er sket overtrædelse af de advokatetiske regler og derfor heller ikke noget grundlag for at rejse en sag ved Advokatnævnet."


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud