EU-retskommissær: Hvidvask er et hårdt slag for Danmark
Hvidvasksagen i Danske Bank kan få alvorlige konsekvenser for hele Danmark, siger EU's retskommissær, Vera Jourová.
Foto: Scanpix
Politik Af
Det er ikke kun Danske Bank og selskabets aktiekurs, der får skrammer af hvidvaskskandalen. Sagen har alvorlige konsekvenser for hele Danmark. Sådan lyder det fra EU's retskommissær, Vera Jourová. Det skriver Finans.

"Danmark må nu arbejde hårdt på at få sit omdømme tilbage. Det er et hårdt slag for den danske finanssektors omdømme," siger hun.

Udmeldingen kommer, efter at erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har forsikret hende om, at regeringen tager situationen meget alvorligt og er i gang med at stramme reglerne for at sikre, at noget lignende ikke kan ske igen.

Det kvitterer hun for, men hun understreger, at de europæiske regler ikke er hovedproblemet. Der er nærmere sket fejl i håndhævelsen af dem, f.eks. hos de danske og estiske finanstilsyn.

Det forventer Vera Jourová vil blive konklusionen på de undersøgelser, der kører både i Danmark og Estland og hos den europæiske bankmyndighed, EBA, som er i færd med at undersøge de to tilsyns arbejde og samarbejde om sagen.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) er enig med kommissæren.

"Det er skadeligt for den danske finanssektor, når der kører en sag, hvor Danmark bliver forbundet med hvidvask. Derfor er det vigtigt, at vi nu får ryddet op og sikrer, at vi har en stram lovgivning og et effektivt tilsyn," siger han til Finans.

Kilde: Finans

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal