Trump lover amerikanerne nye skattelettelser
Donald Trump har mandag lovet amerikanerne nye skattelettelser
Foto: Ritzau Scanpix
Politik Af
Den amerikanske præsident, Donald Trump, har mandag lovet amerikanerne nye skattelettelser. Der er tale om en skattelettelse på 10 pct. til amerikanere med mellemindkomster.

- Vi giver mellemindkomst-familier en skattelettelse på 10 pct. Vi vil stemme om det efter midtvejsvalget, sagde Donald Trump mandag, da han forlod Det Hvide Hus på vej til et valgmøde i Houston, ifølge Bloomberg News.

Det er dog en enkelt knast i den melding, og det er, at de amerikanske lovgivere i Trumps eget parti, Republikanerne, ikke har hørt om denne skattelettelse eller har lovgivning klar, så man snart kan stemme om den.

Trumps melding mandag kom i kølvandet af en udtalelse i weekenden, hvor han også lovede lavere skat til mellemindkomst-familier.

En af Donald Trumps store politiske triumfer var sidste års vedtagelse af en skattereform, som over ti år sender 1500 mia. dollar tilbage til skatteyderne. Reformen er dog blevet kritiseret for, at den først og fremmest gavner virksomhederne og de mest velhavende i USA.

Midtvejsvalget i USA afholdes til november. Her er der udsigt til, at Republikanerne kan fastholde kontrollen og flertallet med Senatet, mens meningsmålingerne tyder på, at Demokraterne efter valget vil dominerer Repræsentanternes hus.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Jan van de Winkel: "Det er et mirakel, at man kan nå over 2 mia dollar i salg efter tre år på markedet"

Formand for fond i ny udbyttesag fortryder investering: "Når man kender den her udbyttefinte, så er det det, der får en til at sige hov"

Analyse: Nu krakelerer Mays brexitaftale - pundet falder kraftigt

Ny udbyttesag: Finanstilsynets formand sad i bestyrelsen for fond brugt i udbyttefinte

Danske fiskere sikret adgang til Storbritannien frem til 2021 - men derfra skal der forhandles

Danskerne får mere ind på lønkontoen: "Det er et tegn på, vi er ude af krisen"

May forsvarer brexitaftale: "Jeg vil ikke påstå, det har været en behagelig proces"

Endnu en fremtrædende brexitprofil trækker sig - May har mistet fire ministre

Aller køber femte - og sidste - rejseselskab i Danmark