Trump lover amerikanerne nye skattelettelser
Donald Trump har mandag lovet amerikanerne nye skattelettelser
Foto: Ritzau Scanpix
Politik Af
Den amerikanske præsident, Donald Trump, har mandag lovet amerikanerne nye skattelettelser. Der er tale om en skattelettelse på 10 pct. til amerikanere med mellemindkomster.

- Vi giver mellemindkomst-familier en skattelettelse på 10 pct. Vi vil stemme om det efter midtvejsvalget, sagde Donald Trump mandag, da han forlod Det Hvide Hus på vej til et valgmøde i Houston, ifølge Bloomberg News.

Det er dog en enkelt knast i den melding, og det er, at de amerikanske lovgivere i Trumps eget parti, Republikanerne, ikke har hørt om denne skattelettelse eller har lovgivning klar, så man snart kan stemme om den.

Trumps melding mandag kom i kølvandet af en udtalelse i weekenden, hvor han også lovede lavere skat til mellemindkomst-familier.

En af Donald Trumps store politiske triumfer var sidste års vedtagelse af en skattereform, som over ti år sender 1500 mia. dollar tilbage til skatteyderne. Reformen er dog blevet kritiseret for, at den først og fremmest gavner virksomhederne og de mest velhavende i USA.

Midtvejsvalget i USA afholdes til november. Her er der udsigt til, at Republikanerne kan fastholde kontrollen og flertallet med Senatet, mens meningsmålingerne tyder på, at Demokraterne efter valget vil dominerer Repræsentanternes hus.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud