Fed-chef ser tre renteforhøjelser forude
Chefen for Federal Reserve i Dallas, Robert Kaplan.
Foto: EDGARD GARRIDO/Ritzau Scanpix.
Politik Af
Chefen for Federal Reserve i Dallas, Robert Kaplan, spår to til tre renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank de kommende ni måneder, men han hører ikke til den gruppe af chefer i banken, som taler for at løfte renten over neutralt niveau.

- Jeg er ikke parat til at sige, at vi skal bevæge os forbi neutral, sagde han i en tale i New York.

Den neutrale rente defineres som et niveau, hvor den toneangivende rente hverken sparker til økonomien eller bremser den.

Robert Kaplan pegede samtidig på, at den amerikanske økonomi er stærk, og at der er mindst to, men mere sandsynligt tre renteforhøjelser forude.

På seneste rentemøde i september var der et flertal blandt Federal Reserves styrekomite for at lade renten komme over neutralt niveau i en periode, fremgik det af referatet, som blev offentliggjort onsdag. Samtidig så snittet af cheferne den neutrale rente i 3,00 pct. mod 2,90 pct. tilbage i juni.

Federal Reserve hævede i forlængelse af mødet i slutningen af september den toneangivende rente i USA med 25 basispoint til intervallet 2,00 til 2,25 pct. Det var tredje gang i år, at renten blev hævet, og banken signalerede samtidig en renteforhøjelse mere til december samt yderligere tre i 2019.

Centralbanken har løftet sin rente seks gange i alt, siden Donald Trump indtrådte i præsidentembedet i januar 2017. Forhøjelsen i september var samtidig ottende gang, at den renten blev løftet, siden Federal Reserve startede sin igangværende stramningscyklus i december 2015.

Robert Kaplan er i 2018 ikke medlem af Federal Reserves styrekomite, Federal Open Market Committee (FOMC).

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op

Børsen mener: Sådan er kapitalismen, og heldigvis for det

Stærkt børscomeback til Levi Strauss & Co