EU vil hjælpe nye virksomheder i de svære første år
50 procent af virksomheder i EU overlever ifølge EU-Kommissionen ikke de første fem år. Derfor vil EU med nye regler bistå med hjælp i disse svære år.
Foto: Yves Herman/Reuters
Politik Af
EU's medlemslande er torsdag blevet enige om nye regler, der skal sørge for, at levedygtige virksomheder ikke går ned i svære tider.

Desuden skal konkursramte entreprenører gives en ekstra chance for succes.

De nye regler foreslået af EU-Kommissionen skal ifølge Østrigs justitsminister, Josef Moser, komplementere de "velfungerende regler i medlemslandene".

- Hvert år mister 1,7 millioner mennesker deres job, fordi deres virksomhed går konkurs.

- Derfor skal vi have nye regler på tværs af Europa, som reducerer antallet af konkurser og sikrer, at gode entreprenører får en ekstra chance, siger Josef Moser i en pressemeddelelse.

Det er især i de første fem år af virksomhedernes levetid, at de skal have hjælp. 50 procent af virksomheder i EU overlever ifølge EU-Kommissionen ikke de første fem år.

Entreprenører og virksomheder i finansielle problemer skal derfor kunne søge hjælp på et tidligt stadie, så de ikke går ned.

Det skal blandt andet ske ved hjælp af omstrukturering af finansielle rammer, som skal få virksomhederne tilbage på rette spor.

De nye regler har til formål at øge antallet af selvstændige og bidrage til mere innovation. Det skal blandt andet sikres ved, at forgældede entreprenører får muligheden for at blive frigjort for deres gæld.

Kommissionen vurderer, at det vil give entreprenører en "ægte" ny chance for at genstarte deres virksomheder, hvilket vil skabe tre millioner job på tværs af EU.

Næste skridt i processen er, at kommissionen, Europa-Parlamentet og medlemslandene skal finde frem til, hvordan den endelige aftale skal landes.

Med torsdagens beslutning er fundamentet på plads. Målet er at finde en endelig løsning, inden der er valg til Europa-Parlamentet i maj 2019.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kometkarrieren sikrede ham landets næstdyreste hus: Nu er Danske Banks kronprins dumpet

Norsk aktie brager op efter køb af dansk nordsøolie for tocifret milliardbeløb

Shell er fortid i den danske Nordsø: Sælger sin andel af DUC for over 12 mia. kr.

USA: Netflix og IBM starter handelsdag med store bevægelser i hver sin retning

Søren Pind angriber Finanstilsynet efter Danske Bank-afgørelse: "Det er ekstremt - helt ekstremt"

Headhuntere om vraget Danske Bank-kronprins: "De har været nede i detaljen og vurderet, at der er ting, der mangler"

Tilsyn dumper Jacob Aarup-Andersen som ny Danske Bank-topchef

Mulig hvidvask i Nordea giver panderynker på børsen

Analyse: Under advarslerne om brexit-sammenbrud er der stadig håb om en aftale