Kina kræver et miljø med gensidig respekt for at genoptage forhandlinger med USA: "Kan ikke ske under truslen om toldsatser"
Kinas præsident Xi Jinping og USA's præsident Donald Trump.
Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix
Politik Af
Samtaler der kan løse den handelshårknude, som USA og Kina befinder sig i, vil ikke ske så længe den amerikanske præsident Donald Trump fortsætter med at true med nye toldbomber.

Det skriver Bloomberg.

Mandag trådte USA's nye toldsatser på kinesiske varer for 200 mia. dollar i kraft og det har fået Kina til at sende et modsvar afsted med told på amerikanske varer for 60 mia. dollar.

Modsvaret har fået Donald Trump til at true med at indføre told på den resterende del af Kinas samlede eksport til USA, som rundt regnet er 267 mia. dollar.

  Få timer efter, at USA's toldsatser trådte i kraft, har den kinesiske regering offentliggjort en udtalelse, hvor man gentager sin position. Parterne skulle have forhandlet om en ny handelsaftale i denne uge, men det blev aflyst i weekenden.

"Døren for forhandlinger om en handelsaftale er altid åbne, men forhandlingerne må foregå i et miljø, hvor der er gensidig respekt," lyder det i udtalelsen, ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua News Agency, skriver Bloomberg.

Forhandlingerne "kan ikke ske under truslen om toldsatser", lyder det videre.

"Præsident Trump har et godt forhold til præsident Xi (den kinesiske præsident Xi Jinping, red.) og vores hold har været i jævnlig kommunikation siden præsident Trump indtrådte. Vi er fortsat åbne for at fortsætte drøftelserne med Kina, men Kina skal meningsfuldt engagere sig i den unfair handelspraksis," udtaler Lindsay Walters, vicepressechef i Det Hvide Hus, i et skriftligt svar til Bloomberg.  


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Skjult gebyrbombe i populære boliglån: 40.000 kr. ekstra over ti år

  Analyse: Bankdronning i hvidvask-tornado

  Markedet lukker: Mærsk sendt til bunds i C25 - Genmab sendt til tops

  USA: Kursfald på frygt for industriopbremsning

  Tour de France på danske veje koster 88 mio. kr.: "Den økonomiske værdi for Danmark er mange gange mere end det beløb, vi skal betale"

  Databøvl og told rammer Danmark ved no deal

  Mærsk taber 18 mia kr i værdi efter 2018-regnskab

  Amerikanske olielagre steg mere end ventet

  Aktier: Svensk storbank tæt på bund i Europa igen