Kina kræver et miljø med gensidig respekt for at genoptage forhandlinger med USA: "Kan ikke ske under truslen om toldsatser"
Kinas præsident Xi Jinping og USA's præsident Donald Trump.
Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix
Politik Af
Samtaler der kan løse den handelshårknude, som USA og Kina befinder sig i, vil ikke ske så længe den amerikanske præsident Donald Trump fortsætter med at true med nye toldbomber.

Det skriver Bloomberg.

Mandag trådte USA's nye toldsatser på kinesiske varer for 200 mia. dollar i kraft og det har fået Kina til at sende et modsvar afsted med told på amerikanske varer for 60 mia. dollar.

Modsvaret har fået Donald Trump til at true med at indføre told på den resterende del af Kinas samlede eksport til USA, som rundt regnet er 267 mia. dollar.

  Få timer efter, at USA's toldsatser trådte i kraft, har den kinesiske regering offentliggjort en udtalelse, hvor man gentager sin position. Parterne skulle have forhandlet om en ny handelsaftale i denne uge, men det blev aflyst i weekenden.

"Døren for forhandlinger om en handelsaftale er altid åbne, men forhandlingerne må foregå i et miljø, hvor der er gensidig respekt," lyder det i udtalelsen, ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua News Agency, skriver Bloomberg.

Forhandlingerne "kan ikke ske under truslen om toldsatser", lyder det videre.

"Præsident Trump har et godt forhold til præsident Xi (den kinesiske præsident Xi Jinping, red.) og vores hold har været i jævnlig kommunikation siden præsident Trump indtrådte. Vi er fortsat åbne for at fortsætte drøftelserne med Kina, men Kina skal meningsfuldt engagere sig i den unfair handelspraksis," udtaler Lindsay Walters, vicepressechef i Det Hvide Hus, i et skriftligt svar til Bloomberg.  

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tjener du 800.000 kr om året? Så stor en pose penge får du, hvis du udskyder din folkepension med fem år

Investeringsbank: Markedet undervurderer valutamodvind i Novo Nordisk

Flere ældre trækker milliarder ud af råderummet: "Dilemmaet for politikerne er, at der stort set ikke er noget tilbage"

Lars Seier i største satsning siden Saxo Bank: Koster trecifret millionbeløb at opbygge

Michael Friis om Genmab: Aktien er er godt køb i forhold til risiko og gevinst

Genmab-topchef ser kæmpe indflydelse fra studie på selskabet

Borgmester fra Alternativet fanget i nyt rod med cv

Aktieåbning: Genmab stryger til tops - Chr. Hansen starter i bunden af C25 i grønt marked

Niels Lunde: Pas på shitstormen, Ilse Jacobsen