Nu får "Grab them by the pussy" konsekvenser
Demokraten Stacey Abrams stiller op som guvernør i Georgia.
Foto: Christopher Aluka Berry/Ritzau Scanpix
Politik Af
"Grab them by the pussy," lød den nuværende amerikanske præsident Donald Trumps besked til journalisten Billy Bush tilbage i 2005.

Nu begynder konsekvenserne af det citat at komme op til overfladen.

For ifølge The Washington Post tyder antallet af de kvindelige kandidater til midtvejsvalget i USA på, at der er en rekord på vej, og mange af de kvindelige kandidater er demokrater, skriver The Washington Post.

På baggrund af en Washington Post-analyse vil der nemlig blive valgt rekord mange kvinder ind i Den Amerikanske Kongres, der består af Senatet og Repræsentanternes Hus, ligesom der vil komme flere kvinder på guvernørposterne.

I øjeblikket sidder 84 kvinder på pladserne i Repræsentanternes Hus, 23 kvinder i Senatet, mens der er seks kvindelige guvernører.

"De nuværende vurderinger tyder på et nyt rekordantal kvinder er sandsynligt," udtaler Kelly Dittmar fra Center for American Women in Politics til The Washington Post.

Langt fra ligevægt

Trods den store tilstrømning af kvindelige kandidater, vurderer Kelly Dittmar, at det vil være svært at nå op på 25 pct. kvindelige repræsentanter.

End ikke i det mest positive udfald vil man være i nærheden af ligevægt mellem kønnene, lyder det i avisen, der oplyser, at der p.t. er 20 pct. kvinder repræsenteret i Kongressen, hvor 19 pct. sidder i Repræsentanternes Hus og 23 pct. sidder i Senatet.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kryptokollaps rammer Mærsk-veteraners sats

Medie: Tesla og Elon Musk bliver efterforsket for bedrageri - aktien dykker

Stenrig Novo-fond køber hurtigtvoksende selskab i milliardhandel

Enighed i rød blok: Klar til at omgøre medieforlig efter valg

Analyse: Ole Andersens hvidvasktjekliste

Coloplast-chef: Nye produkter skal accelerere væksten

Samlet pris for Trumps krig: 3000 mia kr

Overblik: Det ved vi om Danske Banks interne hvidvaskundersøgelse

Pandora tabte lidt af pusten - Danske Bank steg inden skæbnedag