Politik Af
De Radikale er uenige om, hvorvidt partiet skal føre en benhård linje mod Socialdemokratiet om udlændingepolitik, og partileder Morten Østergaard har ikke fuld støtte i folketingsgruppen.

Det siger politisk kommentator Hans Engell før De Radikales landsmøde, der starter lørdag på Hotel Nyborg Strand.

For nylig affyrede Socialdemokratiets Mogens Lykketoft (S) en bredside mod De Radikale i Politiken. Han anklagede sin gamle regeringspartner for at stoppe S og bane vej for Dansk Folkeparti i Løkkes næste regering.

" Lykketofts indlæg havde helt klart adresse til en del af Det Radikale Venstre. Det er blandt andet Marianne Jelved, Martin Lidegaard, Ida Auken og Lotte Rod samt flere i baglandet, som ser kritisk på kursen over for Socialdemokratiet," mener Hans Engell.

"Lykketoft mindede om, at De Radikale selv har spillet hard ball. Senest da de skulle danne regering i 2011."

Da måtte Mette Frederiksen (S) som beskæftigelsesminister i Helle Thornings (S) S-R-SF-regering forringe efterløn og forkorte dagpenge til to år, fordi De Radikale havde flertal for reformen med Løkke og DF, påpeger Hans Engell.

"Det var ved at slå Socialdemokratiet til blods. De Radikale ville ikke give sig. Som (daværende partileder Margrethe) Vestager sagde: Sådan er det jo. Dette er et advarselssignal til De Radikale fra en S-nestor," mener den politiske kommentator.

Landsmødet bliver spændende efter partiets historiske brud med S. Mette Frederiksen vil kun danne en rød S-mindretalsregering. Omvendt kræver Morten Østergaard skriftlige garantier for at støtte hende, påpeger Hans Engell.

"Der er skabt en virkelig hård kant mellem de to partier. De har historisk samarbejdet og siddet i regering i rigtig mange år. Ved landsmødet vil jeg lytte nøje efter, om der er opbakning til Morten Østergaards linje," siger Hans Engell.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Medie: Tesla og Elon Musk bliver efterforsket for bedrageri - aktien dykker

Analyse: Ole Andersens hvidvasktjekliste

Coloplast-chef: Nye produkter skal accelerere væksten

Samlet pris for Trumps krig: 3000 mia kr

Overblik: Det ved vi om Danske Banks interne hvidvaskundersøgelse

Pandora tabte lidt af pusten - Danske Bank steg inden skæbnedag

Novo-chef efter fyringer: "Vi går ind i en ny æra, hvor ingen virksomheder har været før"

TV 2 indgår partnerskab med tv-udbyderne Stofa og Boxer

Ikea får opgraderet sine vindmøller af Vestas