Politik Af
RFRSH og North, de to største e-sportsorganisationer i Danmark, siger nej tak til ti millioner kroner i offentlig støtte over de næste fire år. Støtten bør administreres til gavn for hele branchen.

Det skriver de to organisationer i en fælles pressemeddelelse.

Støtten er afsat i regeringens forslag til finansloven for 2019, og den konservative kulturordfører, Naser Khader, har tidligere udtalt, at støtten primært skulle gå til RFRSH, en privat aktør.

- RFRSH Entertainment har ingen interesse i at administrere offentlige midler dedikeret til elite-e-sport i Danmark ud over RFRSH's egne aktiviteter, siger RFRSH Entertainments administrerende direktør, Nikolaj Nyholm:

- Dette må foregå via en uafhængig instans.

RFRSH står blandt andet bag succesholdet Astralis og den store e-sportturnering Blast Pro Series, der afholdes i Royal Arena i København.

North er delvist ejet af F.C København og Nordisk Film. Både Astralis og North konkurrerer i spillet CS: GO.

I pressemeddelelsen siger begge organisationer, at de ser endog meget positivt på, at e-sport modtager offentlig støtte, men at støtten burde gå til e-sportindustrien som helhed og altså ikke enkelte, private aktører.

- Flere andre dygtige organisationer, arrangører og interessenter vil ligeledes kunne udvikle den danske e-sportsscene med potentiel støtte, siger Nikolaj Nyholm og Norths administrerende direktør, Christian Sørensen, i den fælles udtalelse.

Meldingen fra de to organisationer bliver hilst velkommen af Thomas Koed, formand for brancheorganisationen e-sport Danmark.

- Jeg er meget glad for, at både RFRSH og North går ud og siger, at støtten skal komme hele branchen til gode. E-sport vokser dag for dag, og de millioner, man afsætter på finansloven, kan gøre en positiv forskel, siger Thomas Koed.

- Desuden kunne den offentlige støtte godt administreres af e-sport Danmark i samarbejde med et advisory board med repræsentanter fra de store aktører i branchen, tilføjer han.

På finansloven afsættes der i første omgang to millioner per år mellem 2019 og 2020 og derefter tre millioner kroner mellem 2021 og 2022.

I de senere år er interessen for e-sport steget markant, og elitespillere kæmper i dag om flere millioner kroner i store, tv-transmitterede konkurrencer. Blandt andet Blast Pro Series i København, der tiltrak sig enorm opmærksomhed.

Hos Danske Spil har man desuden set en eksplosiv vækst i aktiviteten omkring e-sport, og man mener nu, at spil på Counter-Strike og League of Legends kan måle sig med cykling og badminton.

I weekenden kunne væddemålslystne e-sport-entusiaster overvære RFRSH-ejede Astralis kæmpe mod North ved Dreamhack Masters-turneringen i Stockholm. Det endte med en sejr til North-holdet.

Præmieprisen var på knap 642.000 kroner.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Saxo Bank taber millioner i første halvår: "Vi udfordres af modvind"

Investor efter massivt fald: Ambu-aktien er stadig for dyr

Ny fransk bastion i København

Finanstilsynet advarer: Lave renter hiver tæppet væk under bankernes forretningsmodel

Brint-boss: "Hvis Danmark vil det, ligger der et kæmpe eksporteventyr og venter. Vi har alle esserne på hånden"

Boris Johnson støder på tysk mur - risici for hård brexit øges

Banker og revisionsgiganter ændrer holdning til Hong Kong-protester efter kinesisk pres

Ambu-topchef vil ikke garantere stop for nedjusteringer: "Det er svært at forudsige fremtiden"

Mød de to GN-direktører: Det er superfedt at være her - vi er på ingen måde i konkurrence