Tyrkiet øjner pusterum: Qatar lover at investere 100 mia kr
Politik Af
Midt i krisen synes Tyrkiet onsdag at have fået en håndsrækning fra Qatar.

En tyrkisk embedsmand oplyser ifølge nyhedsbureauet AP, at Qatar har afgivet et løfte om at investere 15 mia. dollar i Tyrkiet - eller lige i underkanten af 100 mia kr

 Løftet er afgivet under et møde mellem den tyrkiske præsident, Tayyip Erdogan, og emiren i Qatar, Sheikh Tamin bin Hamad Al-Thani. Ifølge Reuters oplyser tyrkiske regeringskilder, at pengene vil tilflyde landets banksektor og finansmarked.

Meldingen har givet den tyrkiske lira yderligere lidt momentum onsdag, hvor den genvinder en smule styrke oven på de seneste ugers markante nedtur.

Ved 17.25-tiden går der 5,96 lira på en dollar mod omkring 6,50 lira tirsdag eftermiddag ved 17-tiden.

For bare godt et par uger siden gik der dog under 5 lira på en dollar, og omkring årsskiftet var prisen på en dollar 3,80 lira.

Svækkelsen af den tyrkiske lira gennem 2018 skyldes blandt andet en høj inflation, en tøvende centralbank og en politisk tvist med USA, der blandt andet går på udleveringen af en amerikansk præst.

Konflikten har betydet forhøjet told på varer fra Tyrkiet importeret til USA, og tyrkerne har svaret igen med at fordoble told på nogle amerikanske produkter - blandt andet tobak, alkohol og biler.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ægtepar rider på bølgen i Cold Hawaii: Guesthouse, rejsebureau, pizzabar og surfbutikker

Playboy Club er tilbage

Postkort fra Wall Street: Millennials er til pot, tech og tesla

Mette Frederiksen klasker til Margrethe Vestager: "Skal vi ikke være enige om, at den formulering ikke kommer med igen?"

S-formand: "Mulle. Tulle. Lad nu være med at spise den skovsnegl"

"At skyde et lag administratorer ind vil ikke give indtjening - og vi mister hånden på kogepladen"

Mette Frederiksen: "Det er fornuftigt, at hjælpe nogle af de flygtninge, der er i Danmark, ind på arbejdsmarkedet"

Kronik: Design skal ind i uddannelsessystemet

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris