Politik Af
Der skal ro på. Både for børn og børnefamilier.

Sådan lyder det fra SF på partiets sommergruppemøde onsdag. Her foreslår SF, at børnefamilier skal have ret til langt flere sygedage med deres børn.

Politisk ordfører Karsten Hønge (SF):

- Børnene er ofte syge i mere end to dage. Derfor foreslår SF, at de første to sygedage klares via overenskomsterne, men så overtager det offentlige betalingen for forældres tabte arbejdsdage.

- Forældrene skal have dagpengesats i op til ti dage om året for hvert barn. Det kan virkelig løfte en byrde af skuldrene for de familier, hvor man godt ved, at to sygedage ikke altid rækker.

- Og så hænger familien sammen med gaffatape og det yderste af neglene for at få hverdagen til at fungere, siger Karsten Hønge.

SF vil betale for forslaget ved at hæve arbejdsmarkedsbidraget med 0,2 procent. Arbejdsmarkedsbidraget er en skat på 8 procent, som alle lønmodtagere og selvstændige betaler.

Dermed bliver det alle danskere i arbejde, der skal betale for de ekstra sygedage hos børnefamilierne. SF vurderer, at forslaget vil koste skatteyderne 1,5 milliarder kroner om året.

- Dermed løfter fællesskabet den kæmpe opgave, det er, for de familier, der bare ikke kan få hverdagen til at hænge sammen. Og som om morgenen må ringe rundt til venner og familie for at se, om de dog ikke kan hjælpe med det syge barn.

- Det vil også hjælpe på det stress, der er hos kolleger, som må overtage nogle opgaver, fordi man får forældre på arbejde, som bare sidder og tænker på de syge børn derhjemme, siger Karsten Hønge.

SF har forslået en såkaldt ro på-reform, som skal give især børn og unge et mere roligt liv. En reform giver mulighed for, at der kommer mere ro på i de forskellige overgange i børns liv.

Det vil sige, at man ikke skal presses fra vuggestue til børnehave eller fra børnehave til skole. Antallet af test og karakterer skal sættes ned, og det såkaldte uddannelsesloft skal ifølge SF fjernes.

/ritzau/

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


May fremlægger plan B for brexit: Fastholder plan A og kræver indrømmelser fra EU

Ny oplysning presser Bech-Bruun i udbyttesag: Rådgav mistænkt bank og arbejdede samtidig for Skatteministeriet

Aktier: Ambu tog toppen i marked domineret af analysenyheder

Rivals regnskab afmonterer en del frygt for FLSmidths 2018

IMF: Fundamentet er begyndt at smuldre under det globale opsving - især Europa er svækket

Normal henter ny landechef fra Føtex

11. marts kan du se om du skal have overskydende skat retur

Fremtrædende senator fra Californien vil udfordre Trump i 2020

Formueforvalter efter nedslående IMF-rapport: Vi tror stadig på aktier - men usikkerheden er vokset